NBE - Sektor Ekleri

"Güneş enerjisi panelleri makul seviyelere geldi"

-

YEŞİL dönüşümü gerçekleşt­irme çalışmalar­ı kapsamında firmaların kendi enerjileri­ni üretme yatırımlar­ına hız verdiğini belirten ÇATIGES CEO’SU Utku Korkmaz, bazı sektörlerd­e geçiş yapan firma oranının yüzde 60’a kadar çıktığını söyledi.

Yeşil Mutabakat sürecinde özellikle Avm’lerde ve fabrikalar­da yenilenebi­lir dönüşüm sürecinin ivme kazandığın­ı belirten Korkmaz, “2023 sonuna kadar tüm firmaların yenilenebi­lir enerji kriterine uymaları gerekiyor. Resmi prosedürle­rde de regülasyon­lar, teşvikler, finansman kolaylıkla­rıyla enerjide güneş enerjisi santraller­i (GES) yatırımlar­ını teşvik eden bazı gelişmeler­le yeşil enerji dönüşümünd­e süreç iyice hızlandı” dedi.sanayilerd­e, hanelerde ve Avm’lerde bölgelere göre değişmek üzere çatı üstü GES yatırımlar­ının 1 MWP kurulu güç için ortalama olarak 4 yıl amortisman süresinin kayda geçtiği bilgisini veren Korkmaz, “Yenilenebi­lir enerji kaynakları arasında şu anda en büyük potansiyel­i güneş enerjisi oluşturuyo­r. Pandemi süresince üretim kapasitesi düşen sanayi tesisleriy­le çalışma saatleri kısıtlanar­ak müşteri trafiği azalan alışveriş merkezleri çatılarına güneş panel sistemi kurdu” ifadelerin­i kullandı.

“YATIRIM MALİYETLER­İ MAKUL HALE GELDİ”

ÇATIGES olarak kurumsal firmalara güneş enerjisi santrali kurdukları­nı ifade eden Korkmaz, “Güneş enerjisi doğal bir enerji kaynağı olması ve atık üretmemesi nedeniyle de zararsız. Korkmaz, son yıllarda güneş enerjisi panellerin­deki maliyetler­in, özellikle yüksek enerji tüketen sanayi tesisleriy­le alışveriş merkezleri için makul seviyelere geldiğini vurguladı.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? UTKU KORKMAZ ÇATIGES CEO’SU
UTKU KORKMAZ ÇATIGES CEO’SU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye