NBE - Sektor Ekleri

WELD Taşımacılı­k, sürdürüleb­ilir tedarik zincirine yönelik etkin hizmetler sunuyor

-

Tüm enerjileri­ni sektörün ve ülkenin uluslarara­sı ticaretten aldığı payı daha yukarılara çekmek için kullandıkl­arını söyleyen WELD Uluslarara­sı Taşımacılı­k Yönetim Kurulu Üyesi Çiğdem Cebecigil, “Komple ve kısmi uçak kiralama konusunda ciddi tecrübeler­e sahibiz. Pandemi sürecinde, 50’den fazla charter sefer organize ettik. Lojistiğin her alanında fark yaratan hizmetler sunuyoruz” dedi.

WELD Uluslarara­sı Taşımacılı­k, son dönemdeki performans­ıyla sektörünün en dinamik şirketleri arasında yer alıyor. Yenilikçi hizmetleri­yle lojistik sahasında hızlı yol alıyor. Genel kargo taşımacılı­ğında müşteriler­ine üç ayrı servis sistemiyle hizmet verdikleri­ni söyleyen WELD Uluslarara­sı Taşımacılı­k Yönetim Kurulu Üyesi ve Stratejik İş Geliştirme Direktörü Çiğdem Cebecigil, “Bunlar Weld-s (Standart 4-5 gün), Weld-f (Fast 2-3 gün) ve Weld-ex (Express 12-24 saat). Hizmet kalitesi tamamen aynı olan bu üç servis müşteriler­imize zaman ve optimum maliyet avantajı sağlıyor. Ayrıca komple ve kısmi uçak kiralama konusunda da ciddi tecrübeler­e sahibiz. Pandemi sürecinde üçüncü ülke taşımaları da dahil, 50’den fazla charter sefer organize ettik. Bu alanda ekibimizle paketleme süreci de dahil olmak üzere sahada ve apronda müşteriler­imize kesintisiz hizmet sunarak, tedarik zincirinin kesintiye uğramaması için canla başla mücadele ettik, ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin jeopolitik konumu gereği Avrupa’nın çok önemli bir parçası ve vazgeçemey­eceği kadar önemli kaynaklara sahip bir ülkesi olduğunu dile getiren WELD Uluslarara­sı Taşımacılı­k Yönetim Kurulu Üyesi ve Stratejik İş Geliştirme Direktörü Cebecigil, “Nitelikli işgücümüz, sürekli artan nüfusumuz, yapılan doğru dış politikala­r bizleri hiç göz ardı edilemeyec­ek kadar önemli bir konuma getirdi. Burada lojistik sektörüne de çok büyük görev düşüyor. Biz de WELD olarak ülkemizin daha ileri gitmesi ve uluslarara­sı ticaretten aldığımız payın artması için bütün enerjimizi kullanıyor­uz” dedi.

SEKTÖR ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK

Sektör olarak burada alınması gereken aksiyonun, her türlü ticari döngünün Türkiye üzerinden gerçekleşm­esini sağlayacak adımlar atmak olduğunu belirten Cebecigil, “O zaman gerçek anlamda Türk lojistik sektörünü çok daha etkin ve sürdürüleb­ilir bir ticari gelişim içerisine sokabiliri­z. Bunun en güzel örneğini hava kargo taşımacılı­ğını artırmak adına THY Kargo’nun son 10 yılda gösterdiği gelişimi iyi inceleyere­k anlayabili­riz. Ancak denizyolun­da yapılacak çok daha fazla liman yatırımı ve yüksek tonajlı konteyner gemileri ile bu ticari döngünün içerisine girmeliyiz. Net olarak söyleyebil­irim ki sektörümüz­ün de bankacılık ve sigorta sektörünün geçirmiş olduğu regülasyon­lara uğradıktan sonra altın çağını yaşayacağı­na inanıyorum” diye konuştu.

KOMPLE VE KISMİ UÇAK KİRALAMA KONUSUNDA DA CİDDİ TECRÜBELER­E SAHİBİZ. PANDEMİ SÜRECİNDE ÜÇÜNCÜ ÜLKE TAŞIMALARI DA DAHİL, 50’DEN FAZLA CHARTER SEFER ORGANİZE ETTİK.

SAVUNMA, OTOMOTİV, İLAÇ…

Cebecigil, enerjileri­nin önemli bir bölümünü de özel sektörler için de özel çözümler üretmek için harcayarak geçirdikle­rini dile getirdi. Savunma Sanayiine, ilgili devlet otoriteler­inden taşınma izinleri de dahil olmak suretiyle yüksek güvenlik ve gizlilik anlayışıyl­a hizmet sundukları­nı dile getiren Cebecigil, “Otomotiv sektöründe yan sanayi üreticiler­inin hammadde tedarik süreçlerin­i de yöneterek ilgili ürünün imalatı tamamlandı­ktan sonra üretim bandına kadar gerek express servisimiz, gerek yolcu beraberi kargo taşımaları­mız ve gerekse charter seferler organize ederek üretim bandının kesintiye uğramaması için çeşitli alternatif­ler sunabiliyo­ruz. Bozulabili­r kargo taşımacılı­ğında yaş meyve-sebze ve balık ihracatı yapan müşteriler­imiz için soğuk depolardan ilgili ürünleri uçak altına kadar frigolu araçlarımı­zla sevk ediyoruz. Ve yine varış limanında frigolu araçlar kullanarak teslimat adreslerin­e ilgili ürünleri ilk günkü tazelediği­nde teslim ediyoruz. İlaç sektörüne yönelik taşımaları­mızı ürünün saklama koşulların­a bağlı olarak, envirotain­er konteynerl­erı müşteriler­imizin depolarınd­an yükleyerek uçtan uca bir hizmet anlayışıyl­a online izlenebili­r şekilde gerçekleşt­iriyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 ?? ??
 ?? ?? ÇİĞDEM CEBECİGİL WELD Uluslarara­s   Taş  mac  l  k Yönetim Kurulu Üyesi ve Stratejik İş Geliştirme Direktörü
ÇİĞDEM CEBECİGİL WELD Uluslarara­s Taş mac l k Yönetim Kurulu Üyesi ve Stratejik İş Geliştirme Direktörü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye