NBE - Sektor Ekleri

KDL Group, yenilenebi­lir enerjiye 50 milyon dolarlık yatırım yapacak

-

Enerji alanındaki yatırımlar­a hız veren KDL Group, Türkiye’nin farklı bölgelerin­de hayata geçirdiği enerji yatırımlar­ıyla dikkat çekiyor. Şirket 2025 yılına kadar, rüzgâr ve güneş enerjisi başta olmak üzere yenilenebi­lir enerjiye 50 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor. KDL çatısı altında enerji yanı sıra, akaryakıt, inşaat ve dış ticaret faaliyetle­ri de yürütülüyo­r.

YENİLENEBİ­LİR enerji alanında rüzgar ve güneş santraller­i kurulumu ve satın alınması dahil olmak üzere 2025 yılına kadar 50 milyon dolar yatırım gerçekleşt­irecekleri­ni söyleyen KDL Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Kadooğlu, “Enerji alanında farklı çözümler üreterek bünyemizde bulunan akaryakıt istasyonla­rımızın tamamında Elektrikli Araç Şarj İstasyonla­rı kurarak hizmet ağımızı genişletme­k istiyoruz” dedi.

“YENİ DÜZENLEME HIZLI ALINMIŞ BİR KARAR”

Lisanssız elektrik üretimiyle ilgili yapılan yeni düzenlemey­i değerlendi­ren Kadooğlu, “EPDK’NıN yeni düzenlemes­i çeşitli suiistimal­ler sebebi ile hayata geçirilmiş olsa da, bunu sektörün tamamını ve yatırımcıl­arı olumsuz yönde etkileyece­ğini öngördüğüm­üz, hızlı alınmış bir karar olarak değerlendi­rmekteyiz” diye konuştu. Bunun 2019 yılından bu yana yapılmış yatırımlar­ı da içerisine alacak şekilde düzenlenme­sinin, ülkeye yatırım yapacak herkesi, her an kuralların değişebile­ceği yönünde endişeye sevk ettiğine değinen Kadooğlu, “Lisanssız elektrik üretimi yönetmeliğ­ine göre yapılmış olan ve finansal dengesini bu yönetmeliğ­e göre oluşturan santral sahipleri büyük bir mağduriyet ile karşı karşıya” dedi.

Kadooğlu, akaryakıt sektöründe ise Türkiye nin farklı illerinde çok iyi lokasyonla­rda bulunan akaryakıt istasyonla­rında günde binlerce araç sahibine hizmet vermeye devam ettiklerin­i söyledi.

KÖY OKULLARI KENDİ ELEKTRİĞİN­İ ÜRETECEK

Sosyal sorumluluk alanında yaptıkları projeler hakkında da bilgi veren Kadooğlu, “Grubumuz birçok sosyal sorumluluk projelerin­de yer alarak son 3 yılda Cizre’de bir Anadolu Lisesi, Gaziantep’de de bir ilköğretim okulu inşaatı tamamlayar­ak, okulların bütün ihtiyaçlar­ını karşılayar­ak, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamış­tır. Aynı zamanda çeşitli yerlerde bulunan köy okullarını­n elektrikle­rini kendileri üretmesi, öğrenciler­imizin elektriksi­z kalmaması amacıyla ve okul bütçesine katkı sağlayarak elektrik giderine harcanan paranın eğitime harcanması için okul çatılarına güneş enerjisi santrali kurulumu projesi oluşturduk, 2023 yılı sonuna kadar birçok köyde bu projemizi hayata geçirmiş olacağız.”

 ?? ??
 ?? ?? MUSTAFA KADOOĞLU KDL Group Yönetim Kurulu Başkan Yard  mc  s
MUSTAFA KADOOĞLU KDL Group Yönetim Kurulu Başkan Yard mc s

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye