NBE - Sektor Ekleri

Securitas, enerjide maliyet düşüren çözümler sunuyor

- ANKARA (DÜNYA)

Securitas Enerji Segmenti Lideri Ünsal Kütaruk, bilgi teknolojil­erini güvenlik için yoğun olarak kullandıkl­arını belirterek, “58’i RES olmak üzere 127 enerji üretim tesisine güvenlik hizmeti sunuyoruz” dedi.

SECURITAS Enerji Segmenti Lideri Ünsal Kütaruk, enerji üretim ve diğer sektörlere yönelik güvenlik çözümlerin­de teknoloji ağırlıklı ve maliyet avantajı sağlayan çözümler sunmaya odaklandık­larını belirtti. Güvenlik alanında bilgi teknolojil­erini yoğun biçimde kullandıkl­arını kaydeden Kütaruk, dijital alanda 2022’de 39 milyon Tl’lik bir yatırımı gerçekleşt­irdiklerin­i vurguladı. Enerji sektörüne yönelik mevcut referansla­rına değinen Kütaruk, “Halen 58’i RES olmak üzere 127 enerji üretim tesisine güvenlik hizmeti sunan Securitas Türkiye, teknoloji destekli çözümleri ile riskleri minimize ederek, orta vadede maliyetler­de ciddi tasarrufla­r sağlıyor. Geçtiğimiz yıl enerji segmentind­e yüzde 48’lik büyüme gerçekleşt­irdik. Toplam gücü 3 bin 800 MW olan 41 yeni santrale hizmet vermeye başladık” dedi.

KENDİ GELİŞTİRDİ­Ğİ YAZILIMLA ÖLÇÜM YAPIYOR

Securitas Türkiye’nin kendisine ait olan Smart yazılımı ile risk ölçümü gerçekleşt­irdiği ve bu ölçümlerde­n elde edilen sonuçlarla olası risklerin oranını belirledik­lerini kaydeden Ünsal Kütaruk, elde edilen verilerin analiziyle, gerçekleşm­e riski bulunan güvenlik risklerini, yüzde 84 ile hırsızlık, yüzde 8 ile yangın, yüzde 4 ile mülke izinsiz giriş, yüzde 3 ile iş kazası ve tıbbi acil durumlar ve yüzde 1 dolayında doğal olaylar olarak belirledik­lerini açıkladı.

Enerji sektöründe­ki her bir projenin kendine özgü kriterleri olduğunu vurgulayan Kütaruk şunları kaydetti, “İnşaat ve montaj dönemindek­i enerji üretim santral

SECURİTAS ENERJİ SEGMENTİ LİDERİ ÜNSAL KÜTARUK, “HİZMET VERDİĞİMİZ TESİSLERDE AKILLI KAMERA SİSTEMLERİ GİBİ YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİMİ­Zİ KULLANIYOR­UZ” DEDİ.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ÜNSAL KÜTARUK Securitas Enerji Segmenti Lideri
ÜNSAL KÜTARUK Securitas Enerji Segmenti Lideri

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye