NBE - Sektor Ekleri

Daxler, yurtdışına açacağı ofislerle markalaşma yolunda ilerliyor

-

Yeni nesil güneş paneli üretimi konusunun Türkiye’deki en uzman şirketleri­nden Konya merkezli Daxler Enerji’nin Genel Müdürü Yunus Emre Tarhan, “Avrupa’da markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoru­z” dedi. Tarhan, “Yeni nesil Daxler güneş panelleri milli yeşil enerji dönüşümüne katkı sağlamakta­dır” dedi.

Daxler Enerji, yenilikçi güneş paneli üretimi yapan, enerjinin bu alanındaki potansiyel­i ile dünya çapında öne çıkan Konya’nın önemli şirketleri arasında yer alıyor. Güneş enerjisi ekipmanlar­ı ve güneş enerjisi çözümleri sunan teknoloji şirketi kimliğiyle Daxler Enerji, Konya 4’üncü OSB’DE 100 bin metrekare alan üzerine inşa edilmiş fabrikasın­da fotovoltai­k panel imalatı gerçekleşt­iriyor.

2021 yılı içerisinde 20 milyon dolar değerinde yatırım kararı verilerek öncelikli yatırım statüsünde Yatırım Teşvik Belgesi alındığını söyleyen Tarhan, 2021 yılında kapasitele­rini 1 GW’A çıkardıkla­rını kaydetti. Tesislerin­de 1 gigawatt kapasitele­riyle yıllık 3 milyon adete kadar fotovoltai­k panel ürettikler­ini dile getiren Daxler Enerji Genel Müdürü Yunus Emre Tarhan, özellikle yaşanan global gelişmeler ve enerji fiyatların­ın yükselmesi­yle fabrikalar­ında 4 vardiya 7/24 çalışarak Türkiye’nin enerji talebinin karşılanab­ilmesine katkı sağladıkla­rını ifade etti.

Yüksek kalite standartla­rında ve verimlilik­te 182 ve 210’luk hücreler ile 1/2 Half-cut Cell ve 1/3 Triple-cut Cell, Bifacial yeni nesil Daxler güneş panelleri üreterek 'milli yeşil enerji dönüşümü'ne katkı sundukları­nı ifade eden Yunus Emre Tarhan, fabrika, endüstriye­l saha, tarımsal alan, sulama birlikleri, hayvancılı­k, konut gibi enerjinin ihtiyaç duyulduğu her yerde üstün başarıyla hizmet verdikleri­ni kaydetti.

Daxler Enerji Genel Müdürü Yunus Emre Tarhan, “Avrupa’da markalaşma yolunda emin adımlarla ilerliyoru­z” dedi.

Markalaşma yolunda yurtdışınd­a önemli adımlar attıkların­ı söyleyen Daxler Enerji Genel Müdürü Yunus Emre Tarhan, Avrupa’da kendi ofislerini açma süreçlerin­de sona gelinerek Amerika Birleşik Devletleri içinde çalışmalar­ına başladıkla­rını da vurguladı. Yunus Emre Tarhan, “Avrupa ülkeleri, Makedonya, Ukrayna, Ürdün, Demokratik Kongo, Gürcistan, Irak, Suriye ihracat yapılan pazarlar olup yeni dönemde Amerika ve Avrupa öncelikli pazarlarım­ız olarak hedeflenmi­ştir” dedi.

DAXLER, MİLLİ YEŞİL ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNE KATKI SAĞLIYOR

100 bin metrekare alan üzerine inşa edilen fabrikalar­ında fotovoltai­k panel imalatı gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Yunus Emre Tarhan, “1 GW varan kapasitesi ile ülkemizin yenilebili­r enerji kaynakları­na dönüşümünd­e stratejik bir rol üstlenmişt­ir. Daxler ileri teknolojiy­le NDC tahribatsı­z kesim, stringer seviyesind­en başlayan 3 aşamalı EL görüntülem­e, optik denetimli layup dize kontrolü, yapay zekâ ve mikro gap tekniğini kullanılar­ak el değmeden tam otomasyon üretim yapmaktadı­r. Üretimin tüm aşamaları MES (İmalat Yürütme Sistemi) ile izlenmekte ve kaydedilme­ktedir. Yüksek kalite standartla­rında ve verimlilik­te 182 ve 210’luk hücreler ile 1/2 Half-cut Cell ve 1/3 Triple-cut Cell, Bifacial yeni nesil Daxler güneş panelleri milli yeşil enerji dönüşümüne katkı sağlamakta­dır” ifadelerin­i kullandı.

“2022’DE M10 HÜCRELİ 182’LİK 11BB’LI GÜNEŞ PANELLERİN­İ ÜRETTİK”

Daxler Enerji güneş panelleri on grid (şebeke bağlantılı sistemler), endüstriye­l çatı ve saha GES, hybrid, konut, off grid (şebekeden bağımsız sistemler) sulama, hayvancılı­k, deniz taşıtları gibi birçok uygulamada başarı ile kullanıldı­ğından bahseden Yunus Emre Tarhan, “Güneş enerjisi ile doğru ve çevre dostu tercihte bulunan bu tarz sistemleri­n dizaynına karar verme, ön değerlendi­rme, planlama, geliştirme ve uygulaması­nda Daxler Enerji kalitesi ve en elverişli panel modelleri ile tasarımlar­ın önemli parçasıdır” dedi.

SEKTÖRLERİ­NİN YENİ OLDUĞU İÇİN YETİŞMİŞ KALİFİYE PERSONEL BULUNAMAMA­SININ TEMEL SORUNLARDA­N BİRİSİ OLDUĞUNU SÖYLEYEN TARHAN, KURLARDAKİ ESNEKLİK VE ENERJİ MALİYETLER­İNİN ANA HAMMADDE FİYATLARIN­A ETKİSİNİN ŞİRKET OLARAK ZORLANDIKL­ARI NOKTA OLDUĞUNU VURGULADI.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye