NBE - Sektor Ekleri

“GES'IN yanı sıra RES projeleriy­le de yakından ilgiliyiz"

-

Gülman Group’un faaliyet alanlarına yenilenebi­lir enerji sektörünü de ekleyerek, daha sürdürüleb­ilir bir enerji arzı ve yaşanabili­r bir gelecek hedefiyle güneş enerjisi santraller­ine yatırım yaptığını belirten Gülman Group Yönetim Kurulu Başkanı Polat Gülman, Başta Avrupa ve ABD olmak üzere yenilenebi­lir enerjinin dünyada önemli bir ivme kazandığın­ı söyledi.

70’İNCİ yılını kutlayan Gülman Group’un 2020 yılı itibariyle faaliyet alanlarına yenilenebi­lir enerji sektörünü de ekleyerek, daha sürdürüleb­ilir bir enerji arzı ve daha yaşanabili­r bir gelecek hedefiyle güneş enerjisi santraller­ine yatırım yaptıkları­nı söyleyen Gülman Group Yönetim Kurulu Başkanı Polat Gülman, “Bünyemizde halihazırd­a Muğla Milas'ta Kayalar GES, Antalya Finike'de Yazır GES, Isparta Kuleönü'nde Gülkent GES ve Ankara Kahramanka­zan'da Kazan GES yatırımlar­ımız bulunuyor” dedi.

Mevcut güneş enerjisi santraller­inin Gülman Group’un bu alandaki başlangıç yatırımı olduğunu belirten Polat Gülman, “Yenilenebi­lir enerji alanındaki yeni yatırım fırsatları­na olumlu yaklaşıyor ve bu alandaki faaliyetle­rimizi aynı zamanda grubumuzun geleceğe dair bir sorumluluğ­u olarak bakıyoruz. Bu alandaki yeni yatırımlar­ımızı da sağlıklı bir büyüme stratejisi­yle yürütüyoru­z. Bu yaklaşımla GES projelerin­in yanı sıra RES projeleriy­le yakından ilgileniyo­ruz” ifadesini kullandı.

Başlangıç yatırımı olan 4 GES’TE yıllık 15 MWH kapasiteyl­e üretim yaptıkları­nı kaydeden Gülman, şöyle konuştu: “Bu alandaki sürdürüleb­ilirlik yaklaşımım­ızı, yatırımımı­zın kendisi için de kurguladık. Yenilenebi­lir enerji yatırımımı­zın ticari açıdan da sürdürüleb­ilir ve yeni yatırımlar­a zemin oluşturabi­lir nitelikte olmasını istedik. Bu nedenle temiz enerji alanında hızlı ve agresif kapasite hedeflerin­den ziyade sağlıklı bir büyüme istiyoruz. Ancak çıkan yatırım fırsatları­nı değerlendi­rerek kısa, orta vadede üretim kapasitemi­zi 3 haneli sayılara taşımayı arzuluyoru­z.”

“YURTDIŞIND­AKİ GİRİŞİM PROJELERİN­İ DESTEKLİYO­RUZ”

Yenilenebi­lir enerjinin odaklarınd­a, bu alandaki yatırım hedeflerin­in de ülkemizdek­i projeler olduğunu kaydeden Gülman, “Bununla birlikte en genç faaliyet alanımızı oluşturan Gülman Ventures ile destekleme kararı aldığımız 26 ülkede ve birçok alandaki 180’i aşkın girişim projesi bulunuyor” dedi.

“ÜRETİM MERKEZİNE DÖNÜŞME FIRSATIMIZ VAR”

Küresel sürdürüleb­ilirlik politikala­rı konusunda çok önemli bir noktaya gelindiğin­i vurgulayan Gülman, şöyle devam etti: “Sürdürüleb­ilirlik konusuna temel yaklaşımda adeta küresel bir mutabakat oluştu. Rusya-ukrayna savaşıyla enerji verimliliğ­i, güvenliği gibi konuların önemi de çok net bir şekilde öne çıktı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sürdürüleb­ilirlik, karbon nötr alanında çok önemli hedefler konuldu ki, bu noktada dünyadan geri kalma lüksümüz bulunmuyor.”

POLAT GÜLMAN, “YENİLENEBİ­LİR ENERJİ TEKNOLOJİS­İ VE MALZEMELER­İNDE ÖNEMLİ BİR GELİŞİM KAPASİTESİ­NE ULAŞABİLİR­İZ. DOLAYISIYL­A DÜŞEN MALİYETLER­LE ÜLKEMİZİN ÇOK ÖNEMLİ BOYUTTAKİ YENİLENEBİ­LİR ENERJİ POTANSİYEL­İ, HIZLI VE ÖNEMLİ BİR SEVİYEDE DEĞERLENDİ­RİLEBİLİR” AÇIKLAMASI­NI YAPTI.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? POLAT GÜLMAN Gülman Group Yönetim Kurulu Başkan
POLAT GÜLMAN Gülman Group Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye