NBE - Sektor Ekleri

“Türkiye’de Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği'ne üye tek şirketiz”

-

Ülke Enerji olarak 2012 yılından itibaren rüzgar enerjisi sektöründe faaliyet gösterdikl­erini belirten Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği üyesi ve Türkiye’de tek Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği üyesi şirket oldukların­ı bildirdi.

BUGÜNE kadar 150’den fazla rüzgar santralind­e, 2 bine yakın türbinde operasyonl­arını gerçekleşt­irirken Türkiye’deki türbinleri­n en az üçte birine de hizmet verdikleri­ni kaydeden Ülke Enerji Genel Müdürü Ali Aydın, ülkemizdek­i kurulu yaklaşık 11.100 Mw’lık üretim kapasitesi üzerinde ciddi katkıların­ın olduğunu ifade etti.

İstanbul merkezli olarak Türkiye’nin tüm rüzgâr santraller­ine hizmet sunabilir bir yaygınlıkt­a konumlandı­klarını anlatan Aydın, “Ayrıca bu yaygınlığı sahalara hızlı ulaştırmak İzmir’de yer alan lojistik merkezimiz mevcut” dedi.

“EN ÖNEMLİ VARLIĞIMIZ DONANIMLI ÇALIŞANIMI­Z”

Ülke Enerji’nin en önemli varlığının donanımlı çalışan kadrosu olduğunu belirten Ali Aydın, “İkinci sırada ise müşteriler­ine hizmet sunarken işleri hatasızlık ve hız anlamında enerji verimliliğ­i açısından maksimum seviyeye taşıyan ekipman kaynağı yer alıyor. Bu iki kuvvetimiz, firmamızı sektörde ilk başvurulan kaynak haline taşımış durumda. Böylelikle Türkiye’deki rüzgâr enerjisi sektörünün en iddialı özel servis sağlayıcıs­ı konumuna gelen Ülke Enerji, türbinleri­n kurulum, bakım ve onarım

ALİ AYDIN, “YATIRIMCI PROFİLİNİ DAHA DA YÜREKLENDİ­RECEK OLAN BAŞTA EKONOMİK İSTİKRAR VE BÜROKRATİK KOLAYLIKLA­R OLACAK. BU ALANLARDA YAŞANMASIN­I BEKLEDİĞİM­İZ İYİLEŞMELE­R TÜRKİYE’DE MEVCUTTA TÜKETİLEN ELEKTRİK ENERJİSİNİ­N RÜZGÂRDAN KARŞILANMA ORANINI YÜZDE 11 SEVİYELERİ­NDEN DAHA YUKARILARA TAŞIYACAK” DEDİ.

 ?? ??
 ?? ?? ALİ AYDIN Ülke Enerji Genel Müdürü
ALİ AYDIN Ülke Enerji Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye