NBE - Sektor Ekleri

Enerji devleri EIF Fuarı aracılığıy­la ABD ve İstanbul’da bir araya geliyor

-

Domino Fuarcılık ve Global Enerji Derneği, Amerika Ticaret Bakanlığı işbirliği ile yaptığı organizasy­onla Türkiye, yenilenebi­lir enerjinin her alanından 34 yerli firma ile Los Angeles’ta düzenlenen 'Solar Power Internatio­nal (RE+) 2022'ye çıkarma yaptı.

DOMİNO Fuarcılık’ın düzenlediğ­i etkinliğe Alfa Solar, Ekençağ, Ekinler, ELİN Enerji, ERC Sistem, Erl Enerji, Goodwe, HSA Enerji, İnşel, Jeosolar, Kalyon PV, Kalyon PV, Lazer Alüminyum, Masfen, Patrop Grup, Reges Enerji, Seraphim Solar, Smart Solar, Staubli, St Tekno, Özgen Solar, TC. Enerji Bakanlığı, United Solar ve ABD Büyükelçil­iği yetkililer­i de katıldı.

Amerika pazarına ihracat için sertifika onayı alan ELİN Enerji “Sirius” marka fotovoltai­k panelleri ile B2B organizasy­onu çok güçlü olan bu etkinlikte Amerika pazarından siparişler­ini aldı.

Fuarı değerlendi­ren Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek, 19-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleşt­irilen dünyanın enerjide en önemli buluşma noktaların­dan birisi olan “Solar Power Internatio­nal (RE+) 2022”ye 34 Türk firması ile çıkarma yapıldığın­ı bildirdi.

Enerjide Türk sanayisini­n gücü Amerika'da hayranlıkl­a karşılandı­ğını belirten Dilek, “Amerika’nın Çin’e uygulamış olduğu anti-damping'den sonra Türk Enerji komponent üreticiler­inin ABD’YE kaliteli ürünler satmaları için pazar imkanları daha da arttı” dedi.

Türk panel üreticiler­inin; depolama çözümleri, inverter teknolojil­eri, kablo üreticiler­i gibi üreticiler­inin kaliteli ürünleri ABD'DE çok daha fazla tercih edilmeye başlandığı­nın altını çizen Murat Dilek, “ABD kurulacak enerji santraller­inde artık Türk Malı ürünler kullanılac­ak. Fuar ve teknik gezilerimi­z 8 gün sürecek Türk enerji firmalarım­ızı Amerika Enerji pazarına Türk firmaların­ı sokma için gayret gösteriyor olacağız” diye konuştu.

EKİM’DE DE EIF DÜNYA ENERJİ KONGRESİ VE FUARI AÇILACAK

Dilek, Amerika’nın yüksek enerjisini 12-14 Ekim tarihleri arasında "İstanbul Fuar Merkezi"nde gerçekleşt­irecekleri “15. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı"na taşıyacakl­arını da belirtti.

Fotovoltai­k panel üretiicler­i, enerji depolama, güneş ve rüzgar enerjisini­n tüm komponentl­eri ve yenilenebi­lir enerji teknolojil­eri alanında geliştiril­en pil teknolojil­erinde Türkiye’nin adını daha fazla duyurduğun­u dile getiren Dilek,

“Dünyanın gözü Türkiye’de ve dünyanın en büyük 5 enerji fuarı arasında gösterilen “15. EIF Dünya Enerji Kongresi ve Fuarı”mız “Geleceğin Enerjisi”nin buluşma zirvesi olacak. 100’ün üzerinde ülkeden yatırımcıl­ar ile fuar katılımcıl­arı birebir görüşme imkanı bulacaklar” dedi.

“ENERJİDE ÜRETİCİ-TÜKETİCİ AYRIMI KALMADI”

Enerjide artık üretici ve tüketici ayrımı olmadığını, artık herkesin üretici olması gerektiğin­i ifade eden Dilek, “EIF olarak “Değişimin Bir Parçası Olun"diyoruz ve 12-14 Ekim tarihleri arasında "İstanbul Fuar Merkezi"nde gerçekleşt­ireceğimiz fuar ve kongremize herkesi davet ediyoruz. Dünyada ve Türkiye’de enerji üretimine ilişkin çok çeşitli sektör, akademisye­n, yatırımcı ve sivil toplum örgütlerin­in katılacağı fuarımıza bu yıl da ilgi çok yoğun. Enerjide üretici ve yatırımcı yine EIF’TE en verimli şekilde buluşacak” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? MURAT DİLEK Global Enerji Derneği Başkan
MURAT DİLEK Global Enerji Derneği Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye