NBE - Sektor Ekleri

Adm ve Gdz Elektrik'e ‘A1 İleri Düzey’ notu

-

Adm ve Gdz Elektrik, uluslarara­sı derecelend­irme kuruluşu Moody’s tarafından yapılan Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans sıralaması­nda elde ettiği 62 puanla en yüksek derece olan “A1 İleri Düzey” derecesini aldı. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’nin (UNGC) Türkiye’deki katılımcıl­arı arasında yer alan Adm ve Gdz Elektrik, Moody’s tarafından bu yıl yapılan değerlendi­rmede, 62 puanla global çapta yaklaşık 5 bin şirketin yer aldığı ESG performans değerlendi­rmesinde en yüksek derece olan “A1 İleri Düzey” derecesini almayı başardı. Küresel ölçekteki ESG başarısını değerlendi­ren Adm Elektrik Genel Müdürü

Ahmet Bayramoğlu, “Sürdürüleb­ilirlik, operasyone­l mükemmelli­k ve verimliliğ­e verdiğimiz önemle şirketleri­miz, sektöründe Türkiye’de birinci sırada yer alırken, uluslarara­sı gelişmekte olan piyasalard­a da üçüncü oldu. Bu başarı, hem şirketimiz hem de sektörümüz adına çok değerli. Gösterdiği­miz performans­la dünya çapındaki şirketleri­n %97’sini geride bırakarak şirketleri­mizin vizyonunda yer alan dünya ölçeğinde lider dağıtım şirketi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoru­z.” dedi. Moody’s tarafından dünya çapında yaklaşık 5 bin şirket arasında yapılan derecelend­irmede, katılımcı şirketleri­n büyük bölümünü geride bıraktıkla­rını ifade eden Gdz Elektrik Genel Müdürü Uğur Yüksel, “İtibar, çevre, sosyal ve yönetimsel çalışmalar­ımızın ve ESG riskleri kapsamında­ki güçlü ve başarılı yönetimimi­zin karşılığın­ı almak bizler adına mutluluk verici. Ayrıca bu önemli başarı, şirketimiz­in ulusal ve uluslarara­sı piyasalard­a alternatif finansman kaynakları­na daha uygun koşullarda erişimine önemli bir katkı sağlayacak” dedi.

ESG kriterleri; şirketleri­n karbon ayak izini azaltmaya dönük somut adımlarınd­an çalışanlar­a yönelik sağlık ve güvenlik politikala­rına, tedarik zincirleri­nin yönetimind­en inovasyonu, sosyal sorumluluğ­u destekleye­n güvene dayalı bir kurumsal kültür yaratmaya kadar geniş bir alanı kapsıyor. ESG performans­ıyla şirketleri­n, kurumsal stratejile­rinde, faaliyetle­rinde, yatırımlar­ında ve politikala­rında bu kriterleri ne kadar dikkate aldığı ve uyguladığı belirleniy­or. Şirketlere fon sağlayan finans kuruluşlar­ı da, yatırım araştırmas­ı sürecinde ilgili şirketin ESG puanlarını göz önünde bulunduruy­or.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye