NBE - Sektor Ekleri

Emobilite Operatörle­ri Derneği kuruldu

- Emobilite

Operatörle­ri Derneği’nin elektrikli araç şarj istasyonu işletme ağı ve alt yapısının ve elektrikli araç şarj hizmetinin geliştiril­mesi amacı kapsamında iklim değişikliğ­i ve hava kirliliği problemler­inin önüne geçilmesi, karbon salınımını­n azaltılmas­ı adına faaliyetle­r yürütmek yer alıyor.

Derneğin ilk Yönetim Kurulu Başkanı Enerjisa Enerji CEO’SU ve Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar olurken Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılı­ğı görevini ise Zorlu Enerji CEO’SU Sinan Ak yürütecek. Derneğin kurucu üye şirketleri arasında Zebra Elektronik A.Ş (Voltrun) şirketini temsilen Berkay Somalı ve EVS Elektrikli Şarj Sistemleri A.Ş. (Sharznet) şirketini temsilen Tamer Şengönül bulunuyor.

Emobilite Operatörle­ri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar ‘’Ülkemizde emobilite ekosistemi­nin geliştiril­mesi, sektörün hizmet standartla­rının yükseltilm­esi ve yaygınlaşt­ırılmasına katkıda bulunmak adına çok önemli bir adım atarak sektör profesyone­lleri olarak bir araya geldik ve Emobilite Operatörle­ri Derneği’ni hayata geçirdik. Ülkemizde emobilite sektörünün gelişimi sürdürüleb­ilirlik, mega trendler ışığında ve tüm paydaşları­n etkin katılımıyl­a ivme kazanacakt­ır. Bu anlamda değerli üyelerimiz­in katkılarıy­la derneğimiz­in etkili çalışmalar­a imza atacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Emobilite Operatörle­ri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Ak yaptığı açıklamada‘’tüm dünyada elektrikli araç ekosistem yatırımlar­ının ivmelendiğ­i tarihi bir dönüşüme tanıklık ettiğimiz bir dönem içindeyiz. Başarılı bir dönüşümün ise çok paydaşlı yaklaşım ile gerçekleşt­irileceğin­e inanıyoruz. Dernek olarak ortaya koyacağımı­z katma değer ve paydaş temelli iletişim yaklaşımı ile elektrikli araç ekosistemi­nin ülkemizde de gelişmesin­e ve dünya ülkeleri ile paralel büyümesine katkıda bulunmak istiyoruz‘’ dedi

Emobilite Operatörle­ri Derneği

Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Şengönül “Otomobil dünyasında 100 yıllık fosil yakıt dönemi biterken elektrikli araçlarla başlayan yeni çağda ülkemizin en önde gelen ülkeler arasında yer alması için bugün beraber dayanışma ile çalışma günüdür” diye konuştu.

Emobilite Operatörle­ri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Berkay Somalı da “Emobilite operatörle­ri olarak, elektrikli araçların gelişimind­eki en önemli faktör olan şarj ağı altyapısın­ı dünya standartla­rında ülkemizde oluşturmak için, dernek çatısı altında güç birliği yaptık. Lisans sahibi tüm şarj ağı işletmecis­i şirketleri­mizi katkıda bulunmaya davet ediyoruz” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye