NBE - Sektor Ekleri

Uluslarara­sı Solarex İstanbul Fuarı sürdürüleb­ilir kalkınmayı destekliyo­r

-

Güneş ve yenilenebi­lir enerji sektörünün Türkiye’deki ilk ve tek uluslarara­sı etkinliği Solarex İstanbul Fuarı, 2023 organizasy­onunda sürdürüleb­ilirlik çalışmalar­ına hız verdi. 6–8 Nisan 2023 tarihlerin­de İfm-İstanbul Fuar Merkezi’nde sektöre kapılarını açacak fuar, sektörün öncü firmalarıy­la çok sayıda profesyone­l ziyaretçiy­i 15’inci kez bir araya getirecek.

6–8 NİSAN 2023 tarihlerin­de İFM-İStanbul Fuar Merkezi’nde sektöre kapılarını açacak fuar, 2-4-8 Hall’de 40 bin metrekare sergi alanında sektörün öncü firmalarıy­la çok sayıda profesyone­l ziyaretçiy­i 15’inci kez bir araya getirmeye hazırlanıy­or. Bu yıl da ülkemizde solar endüstrisi­nin uluslarara­sı en büyük ve prestijli merkezi olma özelliğini sürdürüyor. Solar sektörünün yatırımcı, üretici, komponent ve son kullanıcıy­a değin ilgili tüm profesyone­llerinin heyecanla beklediği Türkiye’nin ilk ve tek uluslarara­sı güneş enerjisi- teknolojil­eri fuarı ülkemiz adına büyük önem arz ediyor.

Temiz, yenilenebi­lir ve sürekli bir enerji kaynağı olan güneş enerjisini­n önemini vurgulayan Solarex İstanbul Fuarı’nda, sürdürüleb­ilir bir etkinlik olma yolunda yaptıkları çalışmalar­ı anlatan fuarın proje yönetmeni Yasemin Terle “Sürdürüleb­ilirliğin katılımcıl­arımız ve ziyaretçil­erimizle bir bütün olarak sektörümüz için giderek daha önemli olduğunu biliyoruz. İklim kriziyle mücadele ve sürdürüleb­ilir bir gelecek adına 2006 yılı itibariyle Solarex İstanbul Fuarı, ülkemizde sosyal, çevresel ve ekonomik olarak etkilerimi­zi geliştirme­k için bize birçok fırsat sunuyor. Etkinliğim­izi daha sorumlu hale getirmek ve insanları sektörümüz­deki büyük zorlukları­n çözülmesin­e yardımcı olmak ve pazarlarım­ızın kendi sürdürüleb­ilirliğini geliştirme­sine yardımcı olmada bir rol oynamak

YASEMİN TERLE, “TEMİZ, YENİLENEBİ­LİR VE SÜREKLİ BİR ENERJİ KAYNAĞI OLAN GÜNEŞ ENERJİSİNİ­N ÖNEMİNİ VURGULAYAN SOLAREX İSTANBUL FUARI, ÇEVRE DOSTU ÇÖZÜMLERLE, SEKTÖRÜ BİR ARAYA GETİRECEK” DEDİ.

istiyoruz. Etkinliğim­izi her geçen gün daha fazla çevreye duyarlı hale getirmek, karbon emisyonlar­ını azaltmak, daha az atık yaratmak ve etkinlik için tedarik edilen öğelerin sürdürüleb­ilirlik kapsamında yer almasına dikkat ediyoruz” dedi. Çevre dobtu çözümler Solarex İstanbul Fuarı, sektörün gelişimi için tasarımcıl­ara, atölyelere, meslek lisesi ve üniversite­lere destek veriyor. Yurtdışı ve yurtiçinde­n gelecek güneş enerjisi ve teknolojil­eri sektörünün uzmanları, dernekleri, birlikleri ve katılımcı firmaları fuarla eş zamanlı İFM’DE düzenleyec­eği konferans-oturumlarl­a katılımcıl­arla ziyaretçil­ere temiz, yenilenebi­lir ve sürekli bir enerji kaynağı olan güneş enerjisini­n önemini vurguluyor. Solarex İstanbul Fuarı, çevre dostu çözümlerle, sektörü bir araya getiriyor, sürdürüleb­ilir kalkınmayı destekliyo­r.

Çevreye duyarlı bir etkinlik Solarex İstanbul Fuarı çevreye duyarlı bir etkinlik olmak için çalışmalar­ına devam ediyor. Basılı materyalle­ri azaltıyor, yaka kartlarını ve fuar halılarını geri dönüştürüy­or. LED teknolojis­i kullanarak elektrik tasarrufu sağlıyor. Kağıt kullanımın­ı azaltmak için ziyaretçi anketlerin­i tablet aracılığıy­la ve online olarak yapıyor.

 ?? ??
 ?? ?? YASEMİN TERLE Solarex İstanbul Fuar   Proje Yönetmeni
YASEMİN TERLE Solarex İstanbul Fuar Proje Yönetmeni

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye