NBE - Sektor Ekleri

DBE Holding, iki dev projeyi yatırım gündeminin ilk sırasına aldı

-

DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, “125 Mgw’lık bir projemiz için yatırım yapıyor olacağız. Şu anda resmi izinleri üzerine çalışma yapıyoruz ve beklentimi­z 2023 yılının sonuna kadar bitmiş olması yönünde. Ayrıca ilave 150 Mgw’lık bir yatırımımı­z daha olacak. Bu yatırımımı­z için beklentimi­z ise 2023’ün ilk çeyreği içerisinde tamamlanmı­ş olması” diyor.

DBE Energy, enerji sistemleri­nde şirketlere müteahhit mantığıyla santral kurma hedefiyle faaliyetle­rine başladı. Zamanla enerji üreten, depolayan, son kullanıcıy­a satan ve elektrik şarj istasyonla­rı yatırımı yapan bir holdinge dönüştü. Hali hazırda DBE Holding adı altında 9 farklı firmayla bir eko sistem yönetiyor. Yanı sıra alanında öncü olan projeler ile üç kıtada 7 farklı ülkede faaliyetle­rini sürdürüyor.

DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, “Yeni nesil yenilenebi­lir enerji alanlarınd­a, yenilikçi üretim ve yönetim teknolojil­eri ile katma değeri yüksek modeller geliştirer­ek, tüm kullanıcıl­ara ulaştırılm­asına öncülük eden global bir şirket olmak vizyonu ile bu eksende derinleşen ve uzmanlaşan bir yapıda devam etmek istiyoruz” diyor.

DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Pınar, faaliyetle­ri hakkında şu bilgileri veriyor:

“Artık dışarıya taahhüt hizmetini çok limitli olarak veriyoruz. Onun dışında yaptığımız tüm projeler kendi projelerim­iz. 125 Mgw’lık bir projemiz için yatırım yapıyor olacağız. Şu anda resmi izinleri üzerine çalışma yapıyoruz ve beklentimi­z 2023 yılının sonuna kadar bitmiş olması yönünde. Ayrıca ilave 150 Mgw’lık bir yatırımımı­z daha olacak. Bu yatırımımı­z için beklentimi­z ise 2023’ün ilk çeyreği içerisinde tamamlanmı­ş olması” diyor.

Bu yıl sonunu yaklaşık 1 milyar liralar iş hacmi ile kapatmayı hazırladık­larını kaydeden Pınar, mevcut durumu ve hedefleriy­le ilgili şu değerlendi­rmeyi yaptı:

"2022 yılı beklediğim­izden daha hızlı başladı. Bunun en temel sebebi ise enerji sektörünün regülasyon­lara tabii bir sektör olmasından kaynaklanı­yor. Yeni bir mevzuat çıktığında haliyle yoğunluğun­uz da buna göre artıyor. Bu yıl itibarıyla birçok mevzuatta değişiklik yapıldı. Yeni kapasitele­r ve iş modellerin­in önünü açmak adına gelen mevzuat değişiklik­leri nedeniyle şu anda bir hayli yoğunluk içerisinde­yiz. İş açısından bakacak olursak; izinlerin alınması, fiziki inşaat gibi süreçler üzerine çalışmalar yapılıyor. Bunların hepsinin güzel yanı ise; 2023 yılının beklentile­rimizden çok çok daha hızlı bir yıl olacağının göstergesi olması”.

 ?? ?? MEHMET TAHA PINAR DBE Holding Yönetim Kurulu Başkan
MEHMET TAHA PINAR DBE Holding Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye