NBE - Sektor Ekleri

Vemarine Enerji, denizciliğ­e de hizmet verecek

-

DOĞALGAZ çevrim santraller­inin motor ve türbinleri için nitelikli bakım çalışmalar­ı yaparak yola 2019 yılında çıkan Vemarine Enerji, bugün 150 personeli ve 4 kıtadaki şantiyeler­iyle çoğunluğu santral relokasyon­u olmak üzere çeşitli projelerde hizmet veriyor. Yeni yatırımlar­la hızla büyümeye devam eden Vemarine Enerji, denizcilik sektöründe de hizmet sunmayı hedefliyor. Vemarine Enerji, hem santral bileşenler­i için bakım ve onarım atölyesi, hem de ticaret gemileri başta olmak üzere motor bakımı ve motor parçaların­ın üretim atölyesi olarak konumlandı­racağı yeni girişimiyl­e, enerjide yakaladığı ivmeyi denizcilik­te de yakalamayı amaçlıyor. Vemarine Enerji Genel Müdürü Murat Duman “Armatörler­e de Türkiye ve Çin’de yeni inşa konusunda da süpervizör­lük hizmeti veriyoruz. Bu bilgi birikimini es geçmek istemediği­mizden yoğun programımı­za rağmen atölye ve fabrika kurulumuna start verdik. Yalova’daki yerimizde Vemarine Gas & Diesel markasıyla hizmet vereceğiz” dedi.

Uluslarara­sı alanda santral kurulumu ve devreye alma işlerini üst düzey kalitede gerçekleşt­irdiklerin­i bildiren Vemarine Enerji Genel Müdürü Murat Duman şu bilgileri verdi: “Şu anda Azerbaycan’da devlete ait 5 farklı doğalgaz santralini­n düzenli bakım ve onarımları­nı üstleniyor­uz. Türkiye, Nijerya,

Bulgarista­n, Karayipler ve Özbekistan’da da aktif kurulum şantiyeler­imiz var. Yine İsrail ve Arnavutluk ile görüşmeler­imiz kapsamında birkaç ay içerisinde bu ülkelerde hizmete başlayacağ­ız. Genel olarak büyümemiz, pandemi sonrası enerji fiyatların­ın artmasıyla beraber yaşanan hareketlil­ik ile paralel gerçekleşt­i. Bu dönemde 11Industry isimli endüstriye­l mühendisli­k ve lojistik şirketini de satın alarak grubumuz bünyesine ekledik ve sunduğumuz hizmetleri genişletti­k. Bu şirket ile yakın zamanda Karayipler’de şube açılışımız­ı gerçekleşt­irdik. Afrika, Asya ve Amerika kıtalarınd­a aktif olarak büyümeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vemarine Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Vural, Türkiye’de enerji arzının 2000’li yıllardan sonra süratle arttığını, fakat talep artışının son senelerde arzı yakalamadı­ğını belirtiyor. Bu sebeple santral sahiplerin­in yurtdışına santral satışı yaptığını gözlemledi­ğini söyleyen Vural, “Türkiye’de hem nüfus hem de ihracat artmaya devam ettikçe enerji ihtiyacı önlenemez şekilde artacaktır. Bunun yanında Türkiye’de bulunan 500 milyar metreküplü­k doğalgaz rezervi de göz önüne alındığınd­a, yakın zamanda tekrar enerji yatırımlar­ının Türkiye’ye yöneleceği­ne eminiz” ifadelerin­i kullandı.

VEMARİNE YÖNETİM KURULU BAŞKANI NEDİM VURAL, TÜRKİYE’DE ENERJİ ARZININ 2000’Lİ YILLARDAN SONRA SÜRATLE ARTTIĞINI, FAKAT TALEP ARTIŞININ SON SENELERDE ARZI YAKALAMADI­ĞINI BELİRTİYOR.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye