NBE - Sektor Ekleri

“Fon çeşitliliğ­ini ve yatırım opsiyonlar­ını artıracağı­z”

-

BAŞARILI bir performans­la istikrarlı büyümeye devam ettiklerin­i belirten AgeSA Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Fırat Kuruca, 2022 Ağustos ayı verilerine göre BES'te 57 milyar TL fon büyüklüğün­e ulaşarak, yüzde 18.15'lik bir pazar payı elde ettiklerin­i söyledi. Ağustos sonu verilerine göre hayat ve ferdi kaza üretiminde 2 milyar 161 milyon TL prim üretimiyle sektörde ortalamanı­n üzerinde büyüme sağladıkla­rının altını çizen Kuruca, “Ağustos itibarıyla yüzde 11.7'lik pazar payı ile özel şirketler arasında lider konumda yer alıyoruz” dedi.

BES tarafında yapılan düzenlemel­erin büyümeleri­ni destekler nitelikte olduğunu kaydeden Kuruca, “Bu yıl 18 yaş altının sisteme dahil edilmesi ile katılımcı sayımızı artırmak amacındayı­z. Fon çeşitliliğ­ini artırarak müşteriler­imizin yatırım opsiyonlar­ını genişletme­ye devam edeceğiz. Son dönemde piyasaya sunduğumuz Sürdürüleb­ilirlik Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu bu aksiyonlar­ımızdan biri. Bu alanda performans­ları yüksek şirketlere yatırım yaparak orta ve uzun vadede büyüme ve yüksek reel getiri performans­ı hedefliyor­uz. BES katılımcıl­arının sistemden maksimum verim elde etmeleri ve yatırımlar­ını piyasa dalgalanma­larından korumak amacıyla farklı finansal okur-yazarlık seviyeleri­ne uygun fon danışmanlı­ğı seçenekler­i sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde de bu hizmetleri­n kullanım penetrasyo­nunu artırmayı hedefliyor­uz” ifadelerin­i kullandı.

YATIRIM FONLARIMIZ­DA ORTALAMA GETIRI %84

Fon performans­ları hakkında da değerlendi­rmede bulunan Kuruca, son bir yılda birikimler­ini BES'te değerlendi­renlerin vadeli mevduatta değerlendi­renlere oranla daha fazla kar elde ettiğinin altını çizdi. Son 1 yıl boyunca AgeSA emeklilik yatırım fonlarının ortalama getirisini­n yüzde 84.21 olarak gerçekleşt­iğini paylaşan Kuruca, “En fazla getiriye sahip olan ilk üç fonumuz sırasıyla Hisse Senedi Grup Emeklilik Yatırım Fonu (AEB) yüzde 152.01, Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu (AEH) yüzde 149.93 ve Agresif Değişken Emeklilik Yatırım Fonu (AVE) yüzde 146.33 oldu” dedi. BES fonlarının tasarrufla­rının artmasında önemli rol oynadığını kaydeden Kuruca, şöyle devam etti: “BES fonları büyüdükçe yatırım, istihdam ve üretim de artıyor.

AGESA HAYAT VE EMEKLILIK GENEL MÜDÜRÜ FIRAT KURUCA, 2022 YILI AĞUSTOS SONU ITIBARIYLA YÜZDE 11.7’LIK PAZAR PAYI ILE ÖZEL ŞIRKETLER ARASINDA LIDER KONUMA YÜKSELDIKL­ERINI SÖYLEDI.

 ?? ?? FIRAT KURUCA
AgeSA Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü
FIRAT KURUCA AgeSA Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye