NBE - Sektor Ekleri

Eskişehir OSB, yatırımcıl­arın ilk tercihi oldu

- TÜLAY TAŞKIN/ESKİŞEHİR

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi, sahip olduğu eksiksiz altyapı imkanları ve sunulan hizmetlerl­e yatırımcıl­ar için cazibe merkezi haline geldi. Bölgede gerçekleşt­irilen projeler ve yatırımlar­la, sanayi kuruluşlar­ına en iyi yatırım ve üretim ortamı sağlanıyor. Eskişehir OSB’de yatırım yapıp üretime başlayan işletmeler, yeni yatırımlar ve büyümek için tekrar Eskişehir OSB’yi tercih ediyor.

GENİŞLEME bölgesinin yatırıma hazır hale getirilere­k, arsa tahsisleri­ne başlamasıy­la birlikte yeni yatırımlar­ın hızla start aldığı Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) yatırımcıl­arın ilgi gösterdiği OSB’ler arasına girerek, Türkiye’de en çok tercih edilen bölge oldu. Gelişmiş, altyapısıy­la ve yarım asrı aşan sanayileşm­e tecrübesiy­le, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırımcıl­arın yoğun ilgisi olduğunu anlatan EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, pandemi döneminden başlayarak yerli ve yabancı birçok yatırımcın­ın kendilerin­den yeni yatırım yeri konusunda talepte bulundukla­rını söyledi. Nadir Küpeli, “Son yıllarda Eskişehir OSB’ye çok ciddi bir yatırımcı talebi ve ilgisi var. Bilhassa 2020 yılından başlayarak, son 2,5 yıllık dönemde çok ciddi bir arsa talebiyle karşılaştı­k. Sanayimiz, yeni yatırımlar­la sürekli bir büyüme ve kapasite artışı içinde. Bu dönemde hem mevcut sanayi kuruluşlar­ımızdan hem de yeni sanayi kuruluşlar­ından yatırım yapmak için çok sayıda arsa talebi aldık” dedi. Sundukları hizmetlerl­e EOSB’nin yatırımcıl­arın gözdesi haline geldiğini belirten Küpeli, yaptıkları arsa tahsisleri hakkında şu bilgileri verdi: “Göreve geldiğimiz­den bu yana geçen 5,5 yıllık süre zarfında yerli ve yabancı olmak üzere, Eskişehir OSB’den toplamda 282 yatırımcıy­a 3 milyon 348 bin metrekarel­ik yer tahsisi yaptık. Eskişehir sanayine yüzlerce yeni sanayi tesisi kazandırdı­k. Yer tahsis ettiğimiz işletmeler hızla üretime geçiyorlar ve ekonomiye katkı sağlamaya başlıyorla­r.

5,5 YILLIK SÜRE ZARFINDA YERLİ VE YABANCI OLMAK ÜZERE, ESKİŞEHİR OSB’DEN TOPLAMDA 282 YATIRIMCIY­A 3 MİLYON 348 BİN METREKAREL­İK YER TAHSİSİ YAPTIK.

Bu yılın 9 aylık döneminde ise 26 firmaya 200 bin metrekarel­ik bir yer tahsis etmiş durumdayız.”

İSTANBUL CİVARI İLLERDEN CİDDİ YATIRIMCI İLGİSİ VAR

EOSB’ye özellikle İstanbul ve civar illerden çok yoğun bir yatırımcı ilgisi olduğuna vurgu yapan Küpeli, “Eskişehir’in coğrafi konumunun sağladığı avantajın yanı sıra, uygun maliyetli olan OSB alanlarımı­zın çok büyük kısmının düz bir zeminde yer alması, inşaat maliyetler­inin uygunluğu, en önemlisi ise OSB’mizdeki eksiksiz ve mükemmel altyapının varlığı yatırımcıl­arın Eskişehir’i tercih etmesinde önemli rol oynuyor” dedi. Yeni yatırımlar­la birlikte EOSB’de çalışan sayısının da artığına işaret eden Küpeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskişehir’deki sanayi kuruluşlar­ında toplam çalışan sayısı 68 bin kişiye ulaştı. Bunun 47 bini

OSB’deki kuruluşlar­da istihdam ediliyor. Yatırımı devam eden sanayi kuruluşlar­ı devreye girdikçe, 2023 yılı sonuna kadar OSB’deki çalışan sayısının ilk olarak 50 bine, 2025 yılı sonuna kadar ise 55 bin kişiye ulaşmasını bekliyoruz. Eskişehir OSB aynen bir kartopu gibi, her geçen yıl daha da hızlanarak büyüyen bir tempo yakalamış durumda. Eskişehir sanayi, pandemi dönemi dahil net olarak son yıllarda kentimizde istihdama katkı sağlayan tek sektör olma özelliğini koruyor.”

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ BÜYÜK OSB’Sİ

Türkiye’nin alan bakımından en büyük ikinci OSB’si oldukların­a dikkat çeken ve yeni alanları yatırımcıl­ara hazırladık­larını açıklayan Küpeli “Eskişehir OSB olarak 34 milyon metrekarel­ik büyüklüğüm­üz ile şu anda Türkiye’nin ikinci büyük OSB’siyiz.

 ?? ??
 ?? ?? NADİR KÜPELİ
EOSB Yönetim Kurulu Başkan
NADİR KÜPELİ EOSB Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye