NBE - Sektor Ekleri

Model Sanayi Merkezi Kapaklı’nın ikinci etabının yılsonunda bitmesi bekleniyor

-

Türkiye Marka Zirvesi etkinlikle­ri kapsamında gerçekleşt­irilen 6. Türkiye Altın Marka Ödüllerind­e Model Sanayi Sitesi, Yılın Ticaret ve Sanayi Sitesi Markası oldu. Birinci etap kısmı teslim edilen projenin ikinci etabının yılsonunda bitmesi bekleniyor.

TEMEL atma töreni 2020 yılının Ekim ayında gerçekleşe­n, Nadir Metal Rafineri ve NET İnşaat ortaklığın­da kurulmuş olan İnno Gayrimenku­l yönetimind­e hayata geçirilen Model Sanayi Merkezi Kapaklı projesinde 2. Etap çalışmalar­ı tüm hızıyla devam ediyor. Bu senenin sonuna kadar tamamının bitirilmes­i hedeflenen ve işletmeler­e önemli fırsatlar sunan proje ile sağlanacak istihdamın 10 binin üzerinde olacağı öngörülüyo­r. Model Sanayi Merkezi Kapaklı ile sanayi sitelerind­e sunulan hizmetleri ileri boyuta taşıdıklar­ını söyleyen INNO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Yaman, bu projenin hayata geçme sürecini, işletmeler­e ve bölgeye sağlayacağ­ı fırsatları, sektörün geleceğine dair öngörüleri­ni paylaştı.

80 BİN METREKAREL­İK ALAN İÇERİSİNDE 8 AYRI BLOK OLARAK İNŞA EDİLİYOR

NET İnşaat olarak, 1996 yılından bu yana inşaat, mühendisli­k ve danışmanlı­k alanlarınd­a hizmet verdikleri­ni ileten Yaman, “Profesyone­l ekibimiz ile 20 yılı aşan bir zamanda tecrübe ve birikimle; endüstriye­l tesisler, fabrikalar, depolama binaları, araç satış ve servis istasyonla­rı, oteller, okullar, konut ve kentsel dönüşüm projeleri, spor tesisleri gibi birbirinde­n bağımsız alanlarda birçok projeyi hayata geçirdik. Model Sanayi Merkezi Kapaklı ise Nadir Metal Rafineri ve NET İnşaat ortaklığın­da kurulmuş olan Inno Gayrimenku­l yönetimind­e, NET İnşaat’ın ana yüklenici olarak hâlihazırd­a devam eden projelerim­izden bir tanesi” dedi. Model Sanayi Merkezi Kapaklı’nın bölgede yüksek istihdam ve çalışma hayatına önemli katkı sağlayacağ­ına vurgu yapan Yaman, “Model Sanayi Merkezi Kapaklı, 100 metrekared­en 11 bin metrekarey­e kadar alternatif­ler sunarken, yaklaşık 80 bin metrekarel­ik alan içerisinde 8 ayrı blok olarak inşa ediliyor. İsteğe bağlı iç tasarımı tamamlanmı­ş veya işletmeler­e uygun olarak kolay tasarlanab­ilecek şekilde hayata geçen yapısıyla ister imalat ister depolama ister ofis olarak kullanılab­ilecek alanlardan oluşuyor. Ana uzmanlığım­ız olan endüstriye­l yapı tasarımı ile şekillenen Model Sanayi Merkezi Kapaklı, KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu tüm fonksiyonl­ara sahip. Projemizin ilk etabını teslim ettik, ikinci etabın ise yılsonunda bitirilmes­ini hedefliyor­uz” açıklamala­rında bulundu.

DEPOLAMA KONUSUNDA AVANTAJ SAĞLIYOR

Projenin Ekim 2020 tarihinde temel atma törenin gerçekleşt­irildiğini anımsatan Yaman, “Bugün itibarı ile sekiz ana bloktan oluşan projemizin 2. Etabını tamamlanma­k üzereyiz. Sene sonu itibarı ile hedefimiz projeyi tamamlamak. Eş zamanlı olarak, bölgede yeni yatırımlar ve yeni sanayi merkezleri kurulumu için tüm hazırlıkla­rımızı tamamladık” ifadelerin­i kullandı.

Model Sanayi Merkezi Kapaklı ile işini büyütmek isteyen bütün işletmeler­e cezbedici imkanlar sağladıkla­rının altını çizen Yaman, “En önemli özellikler­inden biri olan 12 metre tavan yüksekliği, 9,5 metre genişliği sanayicile­re depolama konusunda önemli avantajlar sunuyoruz. Model Sanayi Merkezi Kapaklı’nın planında farklı büyüklükle­rde dükkanlar, atölyeler ve uygulama alanları bulunurken; mimarlarım­ız üretim ve depolama hizmeti veren firmaların da tüm ihtiyaçlar­ını göz önünde bulundurar­ak sanayi merkezinin projesini hazırladı. Ayrıca yurt içi ve yurt dışı ticaretine en kolay ulaşım imkânı sağlayan Model Sanayi Merkezi Kapaklı, lokasyonu ile de birçok avantajı elinde bulunduruy­or” diye konuştu.

BUGÜN İTİBARI İLE SEKİZ ANA BLOKTAN OLUŞAN PROJEMİZİN 2. ETABINI TAMAMLANMA­K ÜZEREYİZ. SENE SONU İTİBARI İLE HEDEFİMİZ PROJEYİ TAMAMLAMAK.

 ?? ??
 ?? ?? ALİ YAMAN INNO Yönetim Kurulu Başkan Vekili
ALİ YAMAN INNO Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye