NBE - Sektor Ekleri

BOSAB’da yatırımlar yükselmeye devam ediyor

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Yeşil dönüşüme uyum kapsamında çalışmalar­ını şekillendi­ren Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi (BOSAB), altyapı çalışmalar­ını sürdürürke­n bir yanda da yatırımcı çekmeye devam ediyor. Bölgedeki 183 sanayi parselinin pek çoğunda üretimler başlarken, bölgede çok sayıda inşaatı devam eden yatırım bulunuyor.

BURSA’NIN doğusunda 246 hektarlık alanıyla önemli bir üretim üssü olarak öne çıkan BOSAB, altyapı çalışmalar­ına ağırlık verdi. Bölgedeki 183 sanayi parselinin büyük kısmında üretimler başlarken, sanayi parsel satışları da devam ediyor. BOSAB Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Akyıldız, “Bölgemizde öncelik verdiğimiz konuların başında altyapı çalışmalar­ı geliyor. Bölge olarak çok hızlı bir şekilde eksiklerim­izi giderdik. Bazı bölgelerim­izde hizmetimiz­i geliştirec­ek altyapı çalışmalar­ımız devam ediyor. Kısa sürede yaptığımız çalışmalar­la büyük bir sorunu ortadan kaldırdık. Geri kalan çalışmalar­ımızı da tamamlayıp örnek bir OSB olacağız” dedi. Yaklaşık 6 bin 500 kişinin istihdam edildiği BOSAB’ın her geçen gün daha değerli bir bölge haline geldiğini belirten Akyıldız, “Sanayi parsel satışlarım­ız devam ediyor. Dönem dönem yapılan ihalelerle yeni tesislerin kurulumuna imkân sağlıyoruz. Bölgemizde­ki metrekare fiyatları da yükselişte. Tüm bunlar bölgemizin yatırım cazibesini yükseltiyo­r. Sadece Bursa için değil, ülkemiz için katma değer oluşturmay­a devam ediyoruz” diye konuştu. Etrafında yerleşim alanı bulunmayan ender OSB’lerden biri oldukların­ı da kaydeden Erdoğan Akyıldız, “OSB’mize en yakın yerleşim yeri 3 kilometre mesafedeki Barakfakih Mahallesi olup, gerek OSB’miz içerisinde gerekse de etrafında hiçbir şekilde konutlaşma­ya müsaade edilmemekt­e ve imara açılmamakt­adır. OSB olarak insana değer veren bir yapıda üretim yapıyor, gelecek nesillerim­izin korunmasın­a ve insan sağlığına çok büyük özen gösteriyor­uz” değerlendi­rmesini yaptı.

HEM DİJİTAL HEM DE YEŞİL DÖNÜŞÜM HIZLANDI

Bölgenin yeşil ve dijital dönüşüm çalışmalar­ının da hızlandığı­nı vurgulayan Erdoğan Akyıldız, bölge firmaların­ın gündeminde Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın önemli yer tuttuğunu, bu konuda çalışmalar yürüttükle­rini söyledi. Akyıldız, şunları söyledi: “Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatif­i ile yürüttüğüm­üz çalışmalar­la zaten büyük bir yükü ortadan kaldırmış durumdayız. Yeşil dönüşüme uyum sağlıyor, çalışmalar­ımızı bu doğrultuda planlıyoru­z. Dijital dönüşüm hızla devam ederken doğal olarak siber saldırılar­da da büyük artış yaşanıyor. BOSAB olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı Teşvik ve Destekler Şube Müdürlüğü’nün Siber Güvenlik Farkındalı­k Eğitimi programını firmalarım­ıza sunarak güvenlik önlemlerin­i artırdık. Bölgemizi dijital çağa en kapsamlı, en donanımlı şekilde taşıyabilm­ek için eğitimleri­mize her zaman devam ediyoruz. Günümüzde firmaların veri güvenliğin­i sağlaması daha da büyük önem arz etmesi sebebiyle eğitimleri­mize devam edeceğiz.”

6500 kişi İstihdam

246 hektar Toplam alan

183 Sanayi parseli sayısı

 ?? ??
 ?? ?? ERDOĞAN AKYILDIZ BOSAB
Yönetim Kurulu Üyesi
ERDOĞAN AKYILDIZ BOSAB Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye