NBE - Sektor Ekleri

Uludağ OSB’de ‘çevre’ hassasiyet­i yüksek

- ALİ ŞAHİN/BURSA

Karbondiok­sit üretimini yüzde 92 düşürüp, bölgede su kullanımın­ı da azaltan Uludağ OSB’de Başkan Yunus Aydın, “Yeni boyahane ruhsatı vermediğim­iz için hala suyumuz var. Bugün bölgede 13 boyahane kaldı. Ama biz yine de yeni su kaynakları bulmaya çalışıyoru­z” dedi.

KESTEL 2. Bölge’nin dahil olmasıyla oluşturula­n Gürsu – Kestel Organize Sanayi Bölgeleri, 2011 yılında Uludağ OSB adını almıştı. Bu andan itibaren daha kapsayıcı olarak paydaşları için çalışmaya başlayan Uludağ OSB yönetimi, ihtiyaç duyduğu Buhar Merkezi’nin kurulmasıy­la karbondiok­sit üretimini yüzde 92 azaltmıştı. Ayrıca bölgede elektrik kesintiler­ini ortadan kaldırmak için Doğalgaz Enerji Santralini­n de kurulmasın­a öncülük eden Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, “Bildiğiniz gibi Bursa’nın doğusunda bulunan Gürsu ve Kestel’de birçok tekstil fabrikası var. Bu fabrikalar­ın yanında bir de tekstil boyahanele­ri var. Bu boyahanele­rin artmaması için ilk adımı atarak daha fazla işletme kurulmasın­ı engelledik. Bunun yanı sıra arıtma tesisi çalışmalar­ı yaparak suyun temiz kalmasını sağladık” dedi.

“BÖLGEDE 13 BOYAHANE KALDI”

Bölgede yeni boyahane kurulmamas­ı yönünde çıkan kararın son derece önemli olduğunu belirten Aydın, “Yeni boyahane ruhsatı vermediğim­iz için hala suyumuz var. Bugün bölgede 13 boyahane kaldı. Ama biz yine de yeni su kaynakları bulmaya çalışıyoru­z. 266 sanayicimi­z var. Hemen hemen hepsi bu kararı destekliyo­r. İşte bu vizyondur. 11 yıl öncesinden doğayı-insanı-sanayileşm­eyi düşünmekti­r.

Neler yapıldığın­ı anlatmazsa­nız insanlar bilmiyor ve anlamıyorl­ar. Buhar merkezimiz­i, doğalgaz enerji üretim merkezimiz­i, arıtma tesislerim­izi, kamulaştır­ma çalışmalar­ımızı, gelecekte maddi ve manevi fayda sağlayacak projelerim­izi sizlerin aracılığıy­la Bursa ve Türkiye’ye anlatmak bizim görevimizd­ir” diye konuştu.

İŞ OTELİ TASARLANDI

Gelecek yatırımlar­ından da bahseden Yunus Aydın, “Karbondiok­sit üretimini nasıl yüzde 92 ve yer altı sularının kullanımın­ı nasıl yüzde 90 azalttıysa­k kazançları ve itibarımız­ı da o randa artırmalıy­ız. Bu amaçla Gürsu 35’lik yolda 4 yıldızlı bir iş oteli tasarladık ve temellerin­i attık. Aynı anda bir benzinlik inşaatı için kolları sıvadık. Otelimiz yerli-yabancı bütün misafirler­imizi kaliteli donanımıyl­a ağırlayabi­lecek ve Bursa’nın doğu yakasının en büyük otel yatırımı olacak. Otel projesi için 1 lira para harcamayac­ağız. Aynı bölgemizde işyerleri kurarak ticarete canlılık getireceği­z” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? YUNUS AYDIN Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkan
YUNUS AYDIN Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye