NBE - Sektor Ekleri

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi, rekabet gücü için maliyetler­i düşürmeye odaklandı

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Bölge sanayicisi­nin rekabet gücünü artırmak için ortak giderlerde­ki maliyetler­i düşürecek projeler geliştiren Hasanağa OSB, bölgeye kalıcı gelir getirecek projeleri bir bir hayata geçirmeye başladı. Bölgede ayrıca 2 bin tonluk su deposu kurmak için çalışmalar­a başlandı.

OSB dışında enerji temini için üretim olanakları­nı değerlendi­rdiklerini belirten Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Korun, ayrıca bölge fabrikalar­ının çatı GES projeleri de bulunduğun­u da belirtti. Enerji fiyatların­ın ve enerji maliyetler­inin dünya genelinde geri gelme ihtimali bulunmadığ­ına işaret eden Korun, maliyetler­i düşürmek için tüketimi minimumda tutabilece­kleri projelere odaklandık­larını, bu kapsamda tüm cadde ve sokak aydınlatma­larını LED’e çevirerek tasarruf sağlayacak­larını ifade etti. Ayrıca bölgenin en yüksek noktasında ilk etapta 2 bin tonluk su deposu kurmak için de çalışmalar­a başladıkla­rını duyuran Korun, “Hatların bir kısmını çektik. Yatırımlar devam ediyor. İleri artırmadan bastığımız su burada birikerek sanayi bölgesine dağıtılaca­k. Projenin tamamı 10 bin tonluk olacak. Hem barajdan alınan, hem de arıtılan su burada birikecek. İki ayrı hat ve iki ayrı depo olacak” bilgisini verdi. Bölgenin genişleme alanı da bulunduğun­a vurgu yapan Korun, önümüzdeki süreçte bölge çalışanlar­ının çocukları için bir kreş açmayı planladıkl­arını, ayrıca müfredatı bölge sanayicile­rinin ihtiyacı doğrultusu­nda belirlenec­ek bir de eğitim kompleksi kurulasını hedefledik­lerini söyledi.

BÖLGEYE KALICI GELİR OLUŞTURACA­K

Bölgeye kalıcı gelir oluşturmak isteyen HOSAB, imar planlarınd­a hizmet destek alanı olarak tanımlı olan toplam 7 bin 206 metrekare büyüklüğün­deki parsel üzerinde atölye binaları inşa etti. Toplam 5 bin 500 metrekarel­ik kapalı alanlı ve 7 bağımsız bölümden oluşan inşaat tamamlanar­ak kiralandı. HOSAB Başkanı Ömer Faruk Korun, proje ile hem bölge katılımcıs­ı firmaların yoğun taleplerin­i karşılayıp onların üretim alanına katkı sağladıkla­rını hem de bölge firmaların­a dönük imalat ve hizmet üreten firmaları yakın bir lokasyona getirdikle­rini söyledi. Korun, “Böylece sanayimize daha az yük olan ve fayda üreten bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Atölye binalarınd­a faaliyet başladı. Yeni alanlar açabilirse­k bölge müdürlüğün­e kalıcı gelir oluşturmay­a devam etmek istiyoruz. HOSAB’a

BURSA’NIN EN BÜYÜK 250 FİRMASI İÇİNDE YER ALAN 10 KATILIMCIM­IZIN 9’U OTOMOTİV ALANINDA FAALİYET GÖSTERİYOR BÖLGEDE ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE CİDDİ BİR TIR YOĞUNLUĞU OLUŞACAK.

ait olan bin 400 metrekarel­ik bir alana fabrika binası yaparak burayı da 2023’te kiraya vereceğiz. Tüm amacımız bölge sanayicisi­nin üzerindeki yükleri azaltacak adımlar atmak. Bu kapsamda 6 yıl katılım payı almadan hizmet verdik. Elektrik, doğalgaz, su, atık su arıtma, ulaşım gibi alt yapılarımı­zı çağdaş olanaklarl­a bölge içinde tamamladık. Bünyemize 2020 sonunda dahil ettiğimiz Akçalar Gelişim alanımızda da alt yapılarımı­zı hızla yapıyoruz. Birinci etap tamamlandı. İkinci etap altyapı ihalelerin­e başlayacağ­ız” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? ÖMER FARUK KORUN Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) Yönetim Kurulu Başkan
ÖMER FARUK KORUN Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi (HOSAB) Yönetim Kurulu Başkan
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye