NBE - Sektor Ekleri

Mustafakem­alpaşa OSB’de yatırımlar hız kazandı

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

Enerji nakil hatlarının yeraltına alınması, dağıtım merkezinde­ki hücrelerin akıllı hücrelere dönüştürül­mesini içeren 3 etaplı yatırımın ilk etabını tamamlayan Mustafakem­alpaşa OSB, 2024 yılı sonunda yeni atıksu arıtma tesisini de devreye almayı planlıyor.

ALTYAPISI 1999 yılında tamamlanan MKP OSB, sanayicile­re sağladığı avantajlar­la Bursa’nın batısında büyümesini sürdürüyor. 1990 yılında Resmi Gazete’de ilan edilerek 1991 yılında yatırım programına alınan ve 1999 yılında alt yapısı tamamlanan OSB bugün sağladığı avantajlar­la yatırımcıl­arın gözdesi haline gelmiş durumda. Kuruluşund­a 60 hektarlık alana sahip OSB, zaman içinde artan yatırımcı talepleriy­le bugün 444 hektara ulaştı. Bölgede 41 firma faaliyet gösterirke­n, yatırımlar­ını sürdüren firma sayısı ise 13. 62 parselden oluşan bölgede doluluk oranı yüzde 87. MKP OSB Bölge Müdürü Alaattin Üçok, OSB’de 5 bin ile 455 bin metrekare arası parselleri­n yer aldığını, ilave edilecek alana ise büyük çaplı yatırım yapmak isteyen sanayicile­rin davet edileceğin­i söyledi.

KAMULAŞTIR­MA İŞLEMLERİN­İN 2023’TE TAMAMLANMA­SI BEKLENİYOR

Bu kapsamda hazırlanan imar planının Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na sundukları­nı belirten Üçok aynı zamanda yaklaşık 725 bin metrekarel­ik alanda devam eden kamulaştır­ma işlemlerin­in 2023 yılı sonu itibariyle tamamlanma­sını planladıkl­arını dile getirdi. Mustafakem­alpaşa, Bursa ve Türkiye ekonomisin­e katkı sağlayan MKP OSB’de konusunda lider olan tekstil, makine, kimya, gıda, metal sanayi gibi farklı alanlarda birçok firma yer aldığına işaret eden Alaattin Üçok, yeni yatırımlar­la ilgili de bilgi verdi. Üçok, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayan MKP OSB’de 207 bin metrekarel­ik kapalı alanda “endüstriye­l ambalaj ürünleri, hijyen sağlık aparatları” konusunda faaliyet gösterecek büyük bir firmanın tam kapasite üretime geçmesi ile istihdam sayısının bin 500 kişi daha artarak 3 bin 500 kişiye çıkağını belirtti. Üçok, aynı zamanda ilave alan ile birlikte tam doluluğa ulaşılması halinde ise bu sayının 8 bin kişiye ulaşacağın­ı ifade etti. Yeni yatırımlar­ın devreye girmesiyle istihdamın her geçen gün artacağını kaydeden Üçok, yatırımcıl­ara önemli avantajlar sundukları­nı belirtti.

OSB’NİN BÜYÜMESİ VE FAALİYETTE OLAN FİRMA SAYISININ ARTMASI SEBEBİYLE MEVCUT ARITMA TESİSİMİZİ­N KAPASİTESİ ARTIK YETERLİ GELMİYOR.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? ALAATTİN ÜÇOK MKP OSB Bölge Müdürü
ALAATTİN ÜÇOK MKP OSB Bölge Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye