NBE - Sektor Ekleri

Midsoft Yazılım, dijital dönüşümle OSB'leri akıllandır­maya odaklandı

- AYŞE KAYTAN UÇAK/ ESKİŞEHİR

Eskişehir’de ERP ve dijital dönüşüm sistemleri üzerine kendi ürünleriyl­e ulusal çapta başarılı projeler yürüten Midsoft Yazılım, akıllı OSB’ler oluşturmay­a odaklandı. Midsoft Genel Müdürü Taşkın Akkurt, OSB’lerin dijitalleş­mesi açısından veri toplamanın önemine değinerek, geliştirdi­kleri tüm mühendisli­k ürünlerini­n organize sanayi bölgeleri içinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlar­ının dijital dönüşüm ihtiyaçlar­ına yanıt verebildiğ­ini söyledi.

ESKİŞEHİR OSB’nin BEBKA desteğiyle hayata geçirdiği “dijital dönüşüm merkezi projesi” kapsamında KOBİ OSB’deki firmalarda­n veri toplayan Midsoft Yazılım, bölgeyi bilgi üreten veri fabrikasın­a dönüştürme­k için çalışmalar­ına hız verdi.

Eskişehir’de ERP ve dijital dönüşüm sistemleri üzerine kendi ürünleriyl­e ulusal çapta başarılı projeler yürüten Midsoft Yazılım, Avrupa’da yaygın olarak kullanılan radyo frekansını kullanarak geniş mesafede düşük enerji ve düşük maliyetle veriye erişim sağlayan LoRaWan teknolojis­i ile Türkiye’de akıllı şehirler ve akıllı OSB’ler yaratmayı hedefliyor. Midsoft Genel Müdürü Taşkın Akkurt, OSB’lerin dijitalleş­mesi açısından veri toplamanın önemine değinerek, geliştirdi­kleri tüm mühendisli­k ürünlerini­n organize sanayi bölgeleri içinde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlar­ının dijital dönüşüm ihtiyaçlar­ına yanıt verebildiğ­ini söyledi.

“TÜM BÖLGE BİLGİ ÜRETEN KOCAMAN BİR VERİ FABRİKASIN­A DÖNÜŞECEK”

Yakın zamanda Eskişehir KOBİ OSB’de kurdukları sistemle 100’e yakın firmanın doğalgaz sayaçların­ı uzaktan okunabilir hale getirdikle­rini anlatan Akkurt, projenin detayları hakkında şu bilgileri paylaştı: “Şehrimizde­ki firmaların dijital dönüşümler­ine katkı sağlamak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, BEBKA mali desteğiyle ‘Dijital Dönüşüm Merkezi Projesi’ni hayata geçirdi. Biz de firma olarak, proje kapsamında pilot bölge olarak seçilen ve 100’e yakın firmanın faaliyet gösterdiği KOBİ OSB’de doğalgaz sayaçların­ı uzaktan okuyacak bir teknolojiy­i hayata geçirdik. Sistemin tüm yazılım, donanım ve kurulumu firmamız tarafından gerçekleşt­irildi. Yaklaşık beş ay süren ve kurulumu tamamlanan sistem sayesinde doğalgaz sayaç verilerine artık kablosuz haberleşme yöntemiyle ulaşılabil­iyoruz. Verinin tek merkezde toplanması hem enerji verimliliğ­i açısından hem de fiziksel sayaç okumalarda yaşanan sorunla

ŞEHRİMİZDE­Kİ FİRMALARIN DİJİTAL DÖNÜŞÜMLER­İNE KATKI SAĞLAMAK AMACIYLA ESKİŞEHİR ORGANİZE SANAYİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ, BEBKA MALİ DESTEĞİYLE ‘DİJİTAL DÖNÜŞÜM MERKEZİ PROJESİ’Nİ HAYATA GEÇİRDİ.

rın ortadan kalkması açısından önemli. KOBİ OSB’de başlayan uygulama yakın zamanda Eskişehir OSB ve İmişehir Gelişim Bölgesi’nde faaliyet gösteren 650’ye yakın sanayi kuruluşund­a da uygulanmay­a başlayacak. Bu sayede Türkiye’de ilk kez tam bir bölge kapsama altına alınarak örnek bir yapının oluşması sağlanacak ve tüm bölge bilgi üreten kocaman bir veri fabrikasın­a dönüşecek. Aynı zamanda bu çalışmada TÜBİTAK tarafından desteklene­n ‘kablosuz iletişim sensör ağı’ projemizde­n elde ettiğimiz çıktıları ve yurtdışınd­an temin edilen ürünleri birlikte kullandık. TÜBİTAK projesinde­n elde ettiğimiz know how bizim için çok değerli. Burada hedefimiz aynı zamanda bir devlet politikası olan millileşme hamlesine katkıda bulunarak, ülkemiz için yeni bir değer ve yeni bir ihracat kalemi oluşturmak­tır. Projenin ilk aşamasında yerlilik oranı az gibi gözükse de sonraki aşamalar için Midsoft olarak yerli ve milli ürünler ile sistemi genişletme­k en büyük hayalimiz.”

 ?? ?? TAŞKIN AKKURT Midsoſt Genel Müdürü
TAŞKIN AKKURT Midsoſt Genel Müdürü
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye