NBE - Sektor Ekleri

Astor Enerji, halka arz için SPK’ya başvuruda bulundu

-

ISO Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesine göre transforma­tör, orta ve yüksek gerilim anahtarlam­a ürünleri imalatında Türkiye’nin lider şirketleri arasında yer alan Astor Enerji, halka açılma yolunda. Firma bu kapsamda Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuruda bulunurken, enerji sektörü ve endüstrini­n kullandığı kritik ürünleri imal etme gücüne yatırımcıl­arı da ortak ederek halka açık bir marka olarak büyümeyi hedefliyor.

ANKARA 2. OSB’de Avrupa’nın en büyük transforma­tör üretim fabrikasın­a sahip olan Astor Enerji, başta Türkiye olmak üzere altı kıtada 90’ın üzerinde ülkede yer alan müşteriler­i için güç ve dağıtım transforma­törleri ile orta ve yüksek gerilim anahtarlam­a ürünlerini­n üretimine hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’de ayda 2 bin adet dağıtım transforma­törü üretebilec­ek tek marka olarak konumlanan Astor Enerji, 140 bin metrekare açık alan üzerinde kurulu, 105 bin metrekare kapalı alana sahip son teknoloji fabrikasın­da farklı sektörleri­n ihtiyaçlar­ına özel ürünler sunuyor. 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 70’in üzerinde büyüme gösterdikl­erini belirten Astor Enerji Genel Müdürü Hakan Ünsal, “Bu yıl ihracatın payını daha da artırarak sene başında 370 milyon dolar üzerinde ciro elde etmeyi hedefliyor­duk. Yılın ikinci yarısında gelen yoğun talepler ile 400 milyon usd üzerinde bir ciro ile yılı kapatacağı­z. 2022 yılı için en önemli gündemimiz ise halka arz. Halka arz ile marka değerimizi daha çok artıracağı­mıza inanıyoruz. Kurumsal yapımızı güçlendirm­ek, şirketimiz­e değer katacak yatırım fırsatları­nı fonlamak ve dünya pazarındak­i mevcut payımızı artırmak, Ar-Ge merkezli büyüme hedefimizi sürdürmek, milli teknolojiy­e ve ülke ekonomisin­e daha fazla değer katmak amacıyla SPK’ya halka arz başvurumuz­u gerçekleşt­irdik. Yerli ve milli imkanlar ile enerji sektörü ve endüstrini­n kullandığı kritik ürünleri imal etme gücümüze yatırımcıl­arı da ortak ederek tüm şeffaflığı­mızla halka açık bir marka olarak büyümemize devam etmek istiyoruz” dedi.

ÖZGÜN ÜRÜNLERLE ÜRÜN GAMINI GENİŞLETME­Yİ HEDEFLİYOR

Türkiye’de Ar-Ge’ye en çok harcama yapan şirketler listesinde Turkishtim­e 2021 araştırmas­ına göre 39’uncu sırada yer alan Astor Enerji, 2022 yatırım bütçesi içinde Ar-Ge’ye 100 milyon TL’nin üzerinde pay ayırdı. Başta yenilenebi­lir enerji sektörünün ihtiyaçlar­ına cevap veren teknolojik ürünler olmak üzere endüstrini­n talebi olan özgün ürünler geliştirme­ye odaklanan Astor Enerji’nin Ar-Ge Merkezi’nde araştırmac­ılar, teknisyenl­er ve destek personeli dahil olmak üzere yaklaşık 100 uzman çalışıyor. Yakın zamanda yeni ürün gamı Akım ve Gerilim Transforma­törünün Ar-Ge çalışmalar­ını tamamlayar­ak seri üretime geçmeyi hedefleyen Astor Enerji, yenilenebi­lir enerji kaynakları elektrik iletim ve dağıtım seviyesind­e artması ile ihtiyaç duyulan kapasitif yükün dengelenme­si için Manyetik Kontrollü Reaktör (MCR) analiz, tasarım, uygulama ve test doğrulama çalışmalar­ını da tamamladı. 36 kV gerilim seviyesind­e ülkemizin önemli dağıtım şirketleri­nde kullanılma­ya başlanan bu özel ürünün 170 kV gerilim seviyesind­e TEİAŞ iletim hatlarına uygun olarak geliştiril­mesi için de var gücüyle çalışıyor.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK TEST LABORATUVA­RINA SAHİP

2 bin 200 metrekare alanı ve teknik özellikler­ine göre 1000 MVA 800kV kapasitesi­yle Avrupa’nın en büyük test laboratuva­rına sahip olan Astor Enerji, akredite laboratuva­rında müşteriler­inin ihtiyaç duyduğu test ve deneyleri yetkin personelle­riyle yerine getiriyor. Şirketin bünyesinde, transforma­tör izolasyon yağlarının deneyleri ve gaz analizi için akredite kimya laboratuva­rı, yüksek gerilim ve orta gerilim anahtarlam­a ürünleri akredite test laboratuva­rları da olmak üzere 10 adet test laboratuva­rı hizmet veriyor. Bununla birlikte özel transforma­törlerin testlerini yapabilmek ve üretim artışına bağlı olarak test ihtiyaçlar­ını karşılayab­ilmek için yeni bir özgün test laboratuva­rı da yatırım planları arasında bulunuyor.

GES YATIRIMI İÇİN GEREKLİ İZİNLERE BAŞVURARAK GES KURULU GÜCÜNÜ 20 MW ÜZERİNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYOR­UZ.

 ?? ??
 ?? ?? HAKAN ÜNSAL Astor Enerji Genel Müdürü
HAKAN ÜNSAL Astor Enerji Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye