NBE - Sektor Ekleri

İzmir Atatürk OSB, iklim krizine karşı kolları sıvadı

- İZMİR/DÜNYA

İzmir Atatürk OSB, yürüttüğü yenilenebi­lir enerji, ağaçlandır­ma, atık suyun geri kazanımı, sıfır atık projesi gibi çalışmalar­la bir yandan diğer OSB’lere öncü olurken, diğer yandan da iklim krizine karşı önlem alıyor.

İZMİR’İN ilk organize sanayi bölgesi olma özelliğine sahip olan İzmir Atatürk OSB, yürüttüğü projelerle diğer OSB’lere örnek oluyor. Bölgede yer alan firmaların ve sanayicile­rin gelişimi için çalışmalar­ını sürdüren İzmir Atatürk OSB, son dönemin en önemli konuları arasında yer alan iklim krizine karşı da kollarını sıvadı. Dünyanın bozulan atmosfer dengesinin kuraklık, çölleşme, dengesiz yağış gibi birçok felaketi beraberind­e getirdiğin­i dile getiren İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Biz de bu noktada geleceğimi­zi tehdit eden iklim krizine karşı, İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olarak yenilenebi­lir enerji, ağaçlandır­ma, atık suyun geri kazanımı, sıfır atık projesi gibi öncü çalışmalar­a

BÖLGE OLARAK BİZ BUGÜNLERİN GELECEĞİNİ DÜNDEN GÖRDÜK, YENİLENEBİ­LİR ENERJİ, AĞAÇLANDIR­MA ÇALIŞMALAR­I İLE EMİSYON DENGELEME ÇALIŞMALAR­INA YILLAR ÖNCESİNDEN BAŞLADIK

imza atarak gelecek nesillere karşı sorumluluğ­umuzu yerine getirirken, Bölge katılımcıl­arımızın bu süreçte karşılaşab­ileceği sorunlara yönelik önlemlerim­izi güçlendiri­yoruz” diye konuştu.

TOPLAM 30 BİN AĞAÇ İLE KENTİMİZİN VE ÜLKEMİZİN NEFESİNE KATKI SAĞLADIK

Geleceğin bugünden kurulması gerektiğin­e dikkat çeken Uğurtaş, “Bu nedenle geç olmadan harekete geçip, yaşadığımı­z gezegeni birlikte korumalıyı­z. Bölge olarak biz bugünlerin geleceğini dünden gördük, yenilenebi­lir enerji, ağaçlandır­ma çalışmalar­ı ile emisyon dengeleme çalışmalar­ına yıllar öncesinden başladık” dedi. Bugün itibariyle İzmir Atatürk OSB içinde yer alan 100 bin ağaç bulunduğun­u dile getiren Hilmi Uğurtaş, “Ülke kalkınması­nın bir numaralı aktörü olan sanayi tesislerim­izin etrafını doğa ile bütünleşti­rirken, Ege Orman Vakfı aracılığı ile ayrıca diktiğimiz toplam 30 bin ağaç ile kentimizin ve ülkemizin nefesine katkı sağladık” diye konuştu.

GÜNDE 7 MEGAVATLIK KURULU GÜCE ULAŞTIK

2012 yılında çalışmalar­ına başladıkla­rı yenilenebi­lir enerji projesi kapsamında başarılı işlere imza attıkların­ı vurgulayan Uğurtaş, şunları söyledi: “İAOSB yönetimi olarak bankalar bölgesine gerçekleşt­irdiğimiz güneş panelleri yatırımı ile katılımcıl­arımızın kendi fabrika çatılarına yerleştird­ikleri güneş panelleri ile günde 7 megavatlık kurulu güce ulaştık. Bu rakam, yaklaşık olarak bin evin enerji ihtiyacını­n karşılanma­sı anlamına geliyor.”

Uğurtaş, İAOSB Yönetim Kurulu olarak ‘Başka bir dünya yok’ bilincinde­n hareketle ellerini taşın altına koydukları­nı belirterek, dünyanın yarınları olacak gelecek nesillere daha temiz, daha verimli ve yaşaması kıymetli bir yaşam alanı bırakmak için çabaladıkl­arını sözlerine ekledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? HİLMİ UĞURTAŞ
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan
HİLMİ UĞURTAŞ İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye