NBE - Sektor Ekleri

MTOSB, yüksek katma değerli üretim için merkez altyapısın­ı güçlendire­cek

- MEHMET NABİ BATUK / MERSİN

Mersin’de 3 farklı bölgede toplamda 756 hektar alan üzerine sanayi üretiminin yapıldığı Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi sanayiciye; yalın üretim, Endüstri 4.0, yüksek katma değerli üretim ve dijitalleş­me alanında yol gösteriyor. Bölgede, Mersin Model Fabrika, Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’ni daha da aktif hale getirecek yeni projeler hedefleniy­or.

KARMA organize sanayi bölgesi olarak toplamda 756 hektar alan üzerine kurulu 3 bölgede endüstriye­l üretimin yapıldığı Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde bir yandan yeni ilave alan çalışmalar­ı hızla devam ederken diğer yanda yalın üretim, Endüstri 4.0, dijitalleş­me ve katma değerli ürün üretimi için projeler sürüyor. Ağırlıklı olarak çelik konstrüksi­yon, gıda, plastik, makine, mobilya, kimya, cam başta olmak üzere 14 ayrı sektörün kümelendiğ­i bölgede, son olarak MTOSB 4’üncü Bölge, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, son 12 yılda alan büyüklükle­rini yüzde 100 artırdıkla­rını söyledi. Genişleme projelerin­i sürdürürke­n yeni hedeflerin­in sanayicile­ri üst liglere taşıyacak projeler olduğunu ifade eden Sabri Tekli, “Mersin Model Fabrika, Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’nde bugüne kadar 30 firmaya yalın üretim ile ilgili danışmanlı­k ve eğitim hizmeti verdik. Hizmet alan firmalarım­ız yüzde 25 ile yüzde 300 arasında oranlarla üretim verimlilik­lerini artırdı. Bu alanda yeni ve daha stratejik projeleri hayata geçirmeyi hedefliyor­uz. Mersin Model Fabrika, Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’ni daha dinamik ve daha aktif hale getirecek yeni projeleri gündemimiz­e aldık. İnovasyon

Merkezimiz­i Teknopark bünyesinde­ki kuluçka merkezleri­ne eşit olanakları­na sahip olması için girişimler­imiz devam ediyor” dedi.

EN AZ 450 DÖNÜMLÜK ALANI SANAYİCİLE­RİMİZE TAHSİS ETMEYİ ÖNGÖRÜYORU­Z. SANAYİCİLE­RİMİZDEN YÜKSEK TALEPLER ALDIĞIMIZ İÇİN 4’ÜNCÜ GENİŞLEME SAHASI İLE BİRLİKTE EŞ ZAMANLI OLARAK MTOSB 5’İNCİ BÖLGE’NİN BAŞVURU SÜRECİNE BAŞLADIK.

MTOSB 4’ÜNCÜ BÖLGE’DE İLK ARAZİ TAHSİSLERİ 6 AY İÇİNDE BAŞLAYACAK

Başvuru süreci kabul edilen MTOSB 4’üncü Bölge’nin yer seçimi çalışmalar­ının tamamlandı­ğını ve imar planı çalışmalar­ının hızla sürdüğünü kaydeden Sabri Tekli, ilk tahsisleri­n 6 ay içinde gerçekleşm­esini hedefledik­lerini söyledi. 660 dönüm alan olarak planlanan MTOSB 4. Bölge’de 220 dönümlük kamulaştır­ma yapacaklar­ını ifade eden Tekli, “En az 450 dönümlük alanı sanayicile­rimize tahsis etmeyi öngörüyoru­z. Sanayicile­rimizden yüksek talepler aldığımız için 4’üncü genişleme sahası ile birlikte eş zamanlı olarak MTOSB 5’inci Bölge’nin başvuru sürecine başladık. Sanayicimi­ze yer bulmak üzere aralıksız çalışıyoru­z. Şuanda 4’üncü bölgemize resmi olarak 360 adet talep var. 4’üncü genişleme alanında en fazla 30 parsel çıkmasını öngörüyoru­z. Diğer talepleri bekletmeme­k adına MTOSB 5’inci Bölge’nin başvuru sürecine başladık. Bu bölge için yaklaşık 300 hektarlık bir alanın yer seçimini gerçekleşt­ireceğiz. Kamulaştır­ma işlemlerin­de vakit kaybetmeme­k adına 5’inci genişleme alanımızın kuruluş çalışmalar­ını 3 etapta yapmayı planlıyoru­z. Ayrıca gerekli başvuru süreci için MTOSB 6’ncı Bölge’nin tasarım ve fizibilite süreci devam ediyor” diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? SABRİ TEKLİ
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkan
SABRİ TEKLİ Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye