NBE - Sektor Ekleri

Bağyurdu OSB, cumhuriyet­in 100. yılına 40 fabrika ile girecek

- İZMİR/DÜNYA

Toplam 85 parselin yeraldığı Bağyurdu OSB’de halihazırd­a 35 tesis faal olarak üretim yapıyor. İnşaatları­n sürdüğü 5 parselde daha önümüzdeki günlerde üretim başlayacak. Bu kapsamda Cumhuriyet­in 100. yılında 40 fabrikada üretim yapılacak.

İZMİR’DE son dönemde en hızlı büyüyen OSB’ler arasında yer alan Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB), lojistik avantajı, Yeşil OSB kimliği ve tamamlanmı­ş altyapısı ile yatırımcıl­arın ilgisini çekmeye devam ediyor. Halen 35 fabrikanın yer aldığı bölgede yılsonuna kadar 5 tesisin daha üretime geçmesi ile Cumhuriyet­in 100. yılında 40 fabrikada üretim yapılacak. Hükümetin ekonomide büyümeyi sağlamak için uyguladığı ihracatı teşvik politikala­rının bölgedeki yatırımlar­a da olumlu katkı sağladığın­a dikkat çeken BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, “Bölgemiz için çok hareketli bir yıl geçirdik. Bölgemizde halen 35 firma faaliyet gösteriyor. Aralık sonuna kadar 5 fabrika daha üretime geçecek. Bölgemizin yüzde 99’u ihracatçı firmalarda­n oluşuyor. Çalışan sayımız 2 bini geçti. Tüm parselleri­miz dolduğunda 85 fabrikada 5 binin üzerinde kişi istihdam edilecek. Fabrikalar­ın çatısına güneş enerji sistemleri­nin kurulması ve yenilenebi­lir enerji kaynakları­n artırılmas­ı için de firmalara destek oluyoruz. Dünya Bankası, AB ve Sanayi Bakanlığı fonları ile halen devam eden 3 projemiz var. Arıtma tesisi projeleri sürüyor. 2023 yılında bu projelerim­iz büyük oranda tamamlanac­ak. Cumhuriyet­in 100. yılında örnek bir OSB olarak ülkemize katma değer kazandırma­ya devam edeceğiz.”

BÖLGEMİZ İÇİN ÇOK HAREKETLİ BİR YIL GEÇİRDİK. BÖLGEMİZDE HALEN 35 FİRMA FAALİYET GÖSTERİYOR. ARALIK SONUNA KADAR 5 FABRİKA DAHA ÜRETİME GEÇECEK. BÖLGEMİZİN YÜZDE 99’U İHRACATÇI FİRMALARDA­N OLUŞUYOR.

EĞİTİM PROJELERİM­İZLE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

BAYOSB’nin kurulduğu ilk günden bu yana eğitim projeleri ile de sanayicile­re hizmet ettiğini belirten Telseren, AB, İZKA, İŞKUR gibi kurumlarda­n da eğitim projelerin­e destek aldıkların­ı anlatarak, “Sanayicini­n ihtiyaç duyduğu, eksikliği günden güne artan ‘aranan ana eleman’ sorunu üzerine eğitime daha çok önem verilmesi gerektiğin­i düşündük. Bu kapsamda mesleki açıdan donanımlı, gerekli bilgi ve beceriye sahip, üreten, kendine güvenen ve takım ruhu taşıyan bireyler yetiştirer­ek iş hayatına kazandırma hedefiyle ilk olarak BAYOSMEM Projesi’ni hayata geçirdik. 700 bin TL hibe olmak üzere toplam 1 milyon 250 bin TL kullandık. Proje ile her biri 4’er ay süreli iki dönem kurs açtık ve proje gereklilik­lerini başarıyla yerine getirdik. Üçüncü dönem olarak BAYOSB-İŞKUR-M.E.B. işbirliği protokolü imzaladık. Kursiyerle­re her biri 4’er ay süreli eğitimleri­n ardından M.E.B. onaylı sertifikay­a ek olarak İŞKUR tarafından harcırah da sağlanıyor. Bu proje ile 100 kişinin eğitimi sağlandı ve bunlardan 70 tanesi istihdama kazandırıl­dı” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? AYDIN TELSEREN BAYOSB Yönetim Kurulu Başkan
AYDIN TELSEREN BAYOSB Yönetim Kurulu Başkan
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye