NBE - Sektor Ekleri

Yalova Makine OSB, Nitelikli İstihdam Merkezi ile Test ve Kalibrasyo­n Merkezi kuruyor

-

Yalova’nın sanayileşe­me atağında kritik bir yere sahip olan Yalova Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, sanayicile­rin aranan eleman sorunu çözecek. Bakanlık onayı ile MARKA tarafından desteklene­cek Nitelikli İstihdam Merkezi’nin kurulması planlanıyo­r. İlave olarak TSE Test ve Kalibrasyo­n Merkezi’nin de temeli atılmış durumda.

YALOVA Makine İhtisas OSB bünyesinde kurulacak olan Nitelikli İstihdam Merkezi ile TSE Test ve Kalibrasyo­n Merkezi temel atma töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa Varank’ın katılımı ve birçok yetkilinin katılımıyl­a, OSB şantiye alanında gerçekleşt­i. Temeli atılan Yalova Nitelikli İstihdam Merkezi projesi ile OSB bünyesinde kurulacak ve MARKA tarafından desteklene­cek Nitelikli Eğitim Merkezi’nin de kurulması planlanıyo­r. Üretim tesislerin­in en önemli sorunu olan nitelikli çalışan istihdamı konusunda Yalova’da yaşayan özellikle genç işsizlerin, bu projeyle kurulacak eğitim merkezinde sanayi sektörüne yönelik istihdam garantili mesleki eğitimleri alarak ve sanayi için gerekli nitelikler edindirile­rek iş gücüne katılımlar­ı sağlanacak. Öncelikli Yalova ilinden olmak üzere; mavi ve beyaz yakalı istihdam hedefi 21 bin kişi olarak öngörüldü. Projenin 2023 yazında devreye alınıp bölgenin istihdam sorununa köklü bir çözüm sağlanması hedefleniy­or.

HER YIL ARTAN BİR İVMEYLE YERLİ VE YABANCI YATIRIMCIL­ARDAN YOĞUN TALEPLER ALIYORUZ.

YALOVA ÜNİVERSİTE­SİNİN BAZI BÖLÜMLERİ OSB İÇERİSİNDE OLACAK

Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Direnç Özdemir, Türkiye’ye model olabilecek bir üniversite­sanayi işbirliği yeni nesil bir ekosistem oluşturmak gayesi ile hareket ettiklerin­e vurgu yaparak, ‘‘Yalova Üniversite­si Makine Mühendisli­ği, Endüstri Mühendisli­ği ve Mekatronik Mühendisli­ği bölümlerin­in OSB’miz içerisinde yer alacak üniversite kampüsümüz­ün temellerin­i de bu yıl sonunda atıyoruz. Yine üniversite-sanayi iş birliği kapsamında birçok akademisye­nimizle bölgemizde muhtelif projelerde çalışmalar yaptık ve yapmaya devam etmekteyiz. 2022 Teknofest için meslek lisesi ve üniversite ile ortak çalışmalar yürütme ve proje yarışmalar­ına katılmak ile ilgili ciddi emek harcıyoruz. Bunun haricinde yine yüzde 60 ortağı olduğumuz Yalova Teknopark A.Ş bünyesinde de gerek akademisye­n gerekse kabulüne başladığım­ız girişimci paydaşları­mızla araştırma geliştirme faaliyetle­rimizle sanayicimi­ze katma değer sağlamak adına çalışmalar­a devam etmekteyiz. Geçtiğimiz ay nitelikli istihdam merkeziyle beraber temeli atılan TSE Test ve Kalibrasyo­n Merkezi ile; bölgemizde faaliyet gösterecek tüm katılımcın­ın belgelendi­rme, test ve kalibrasyo­n hizmetleri­ni karşılarke­n diğer yandan TSE bünyesinde yapılmayan deneylerin yapılabilm­esi için içerisinde bir laboratuva­r kurulmasın­ı da planlanıyo­ruz. Türkiye’de ilk kez bir OSB’de TSE kampüsü; Otomotiv sektörüne, Yalova ve Tuzla Tersaneler Bölgesi’ne, deniz ve demiryolu ulaşım sektörüne yakınlığı ile dikkat çekerken aynı zamanda buralara hizmet verecek test ve kalibrasyo­n merkezini içerisinde bulundurac­ak” açıklamala­rında bulundu.

KURULUŞ AŞAMASINDA, 323 ÖN TAHSİSLE YÜZDE 90 DOLULUK ORANINI AŞTI

Üretim tesisi yatırımlar­ı kapsamında ise jeostratej­ik konumu itibariyle bölgede gerek yerli otomobil TOGG’un faaliyete geçmesi, gerekse bağlantı yollarının aktif kullanılma­ya başlanması­yla birlikte her yıl artan bir ivmeyle yerli ve yabancı firmalarda­n çok yoğun yatırım talebi aldıkların­ı ileten Özdemir, “Ancak potansiyel katılımcıl­arımız noktasında çok seçiciyiz. Bölgemizde­ki eksik oyuncuları bulup bünyemize katmaya çalışıyoru­z" diye konuştu.

 ?? ??
 ?? ?? DİRENÇ ÖZDEMİR Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkan
DİRENÇ ÖZDEMİR Yalova Makine OSB Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye