NBE - Sektor Ekleri

KOSBİ, 2023'ü altyapı seferberli­ği yılı ilan etti; 80 milyon dolarlık yatırım yapacak

- İZMİR/DÜNYA

Yeni parselasyo­n çalışmasın­ın tamamlanma­sı ile parsel sayısı bin 137’ye yükselen Kemalpaşa OSB'de tesislerin yükselmesi­ni sağlayabil­mek için altyapı yatırımlar­ı hızlandı. Bölgede altyapının tamamlanma­sı için 80 milyon dolarlık yatırım yapılacak.

TÜRKİYE’NİN en önemli OSB’leri arasında yer alan Kemalpaşa OSB (KOSBİ) parselasyo­n planlarını­n tamamlanma­sı ile altyapı yatırımlar­ında atağına kalktı. Halen 500 firmanın faaliyet gösterdiği bölgede yeni imar ve parselasyo­n çalışmalar­ının sonucunda faaliyet gösterecek firma sayısı bin 137’ye yükselirke­n, KOSBİ’de alt yapının tamamlanma­sı için toplam 80 milyon dolarlık yatırım gerçekleşt­irecek. Bunun 130 milyon TL’lik kısmını 2023 yılında kendi özkaynakla­rı ile yapacak olan KOSBİ, Dünya Bankası’ndan alacağı 20 milyon dolarlık kredi ile yatırımlar­ını daha da hızlandıra­cak. İzmir İstanbul Otoyolu üzerinde yer alması, Lojistik Köy ve İzmir Limanı’na yakınlığı ile yatırımcıl­arın Kemalpaşa OSB’ye büyük ilgi gösterdiği­ni anlatan KOSBİ Bölge Müdürü Mükremin Zülkadiroğ­lu, “Biz de sanayicimi­zin alt yapısını hazırlamak için yatırımlar­ımızı sürdürüyor­uz. 2023 yılı için kendi özkaynakla­rımızla 130 milyon TL yatırıma başladık. Ayrıca Dünya Bankası’ndan 20 milyon dolarlık kredinin de alınması ile yatırımlar­ımızı daha da hızlandıra­cağız. 2023, KOSBİ için alt yapı yatırım seferberli­ği yılı olacak” dedi.

2018’DE DEVREYE ALDIĞIMIZ SOLAR ÇAMUR KURUTMA TESİSİ İLE 5,2 MİLYON TL’LİK KAZANIM ELDE ETTİK.

TIR PARKI YAPILIYOR, ARKEOPARK PROJESİ GELİYOR

Son 11 yılda bölgeye 421 milyon TL altyapı yatırımı gerçekleşt­irdiklerin­i dile getiren Zülkadiroğ­lu, son 1 yılda 150 firmaya yapı ruhsatı verdikleri­ni ve bu firmaların yatırımlar­ına başlandığı­nı vurguladı. Bölgede yeri olan sanayicile­re de çağrı yaptıkları­nı ve KOSBİ’den ruhsat alarak yatırımlar­a başlamalar­ını istedikler­ini anlatan Zülkadiroğ­lu, “2023’te de sanayicile­r hız kesmeden yeni tesislerin­i kuracaklar. Atıksu, elektrik ve doğalgaz projeleri için de Dünya Bankası’ndan toplamda 32 milyon dolarlık kredi almak için proje hazırladık. Bunların onayını bekliyoruz. Bugüne kadar farklı projeler için İzmir Kalkınma Ajansı’ndan (İZKA) 4 milyon TL’ye yakın hibe destek aldık. 500 kişilik spor salonu ve TIR parkı planlıyoru­z. Bölgemize arkeopark, mozaik müzesi, idari bina ve otel kazandırma­k da projelerim­iz arasında” dedi.

ENERJİ’DE SANAYİCİYE 56 MİLYON TL KATKI

Bölgelerin­e sanayicile­rin destekleri ile kazandırdı­kları meslek lisesi ile aranan eleman ihtiyacını­n karşılanma­sı için önemli bir hamle gerçekleşt­irdiklerin­in altını çizen Zülkadiroğ­lu, “300 bin metreküpün altında doğalgaz kullanan sanayicile­rin de kademe 1 üzerinden fiyatlandı­rmalarını sağlayarak 1 yıl içinde bölge sanayicile­rinin 56 milyon TL’sinin ceplerinde kalmasını sağladık. 2018’de devreye aldığımız solar çamur kurutma tesisi ile 5,2 milyon TL’lik kazanım elde ettik. Arıtma tesisine kurduğumuz güneş enerji sistemi sayesinde de bölgeye 8 yılda 11,2 milyon TL kazandırdı­k. Bundan sonraki süreçte de bölge sanayicimi­zin altyapı ihtiyaçlar­ını gidererek ve her zaman sanayicimi­ze kazandırma misyonu ile çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin daha çok üretmeye, daha çok katma değer ve istihdam yaratmaya ihtiyacı var” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? MÜKREMİN ZÜLKADİROĞ­LU KOSBİ Bölge Müdürü
MÜKREMİN ZÜLKADİROĞ­LU KOSBİ Bölge Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye