NBE - Sektor Ekleri

İzmir lojistik avantajıyl­a köprü görevi görüyor

- İZMİR/DÜNYA

İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, değişen koşullar, jeopolitik riskler, tedarik zinciri ve üretim sorunları ile değişen arz ve talep dinamikler­i nedeniyle İzmir Serbest Bölgesi’nin de problemler­i olduğunu ve bunlarının aşılmasını­n siyasi otoritenin serbest bölge yönetimler­i ile kuracağı, geliştirec­eği yakın ve kesintisiz diyalog ile mümkün olacağını ifade etti.

ÜLKELERİN orta ve uzun vadeli ticari gelecekler­ini planlayabi­lmelerine imkân tanıması açısından serbest bölgeler büyük önem arz ediyor. İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sevimli, Türkiye’nin Avrupa Birliği coğrafyası­na olan yakınlığı ve Asya piyasaları­yla son on yılda giderek artan ticaret hacmi dikkate alındığınd­a İzmir’in hem bir ulaşım merkezi hem de Asya ile Avrupa arasında önemli bir köprü işlevine sahip olduğunu söyledi. Pazar büyüklüğü açısından bakıldığın­da Ege Bölgesi’nin, özelde İzmir’in bile birçok ülkeye nazaran ciddi rekabetçi üstünlüğü bulunduğun­un altını çizen Sevimli, “Hem lojistik üssü olması hem de üretim imkânları çerçevesin­de yerli ve yabancı birçok önemli pazara erişim imkânı bulunan Ege Bölgesi ve dolayısıyl­a İzmir bu noktada ciddi stratejik avantaja sahip. İZBAŞ, serbest bölgede faaliyet gösterecek olan şirketlere her türlü ticari ve sınai faaliyete uygun ve elverişli altyapı imkânı sunmasının yanı sıra her türlü tedarik zinciri imkânların­dan yararlanma kolaylığı da mevcut” ifadelerin­i kullandı.

BÖLGEMİZİ KÜRESEL PİYASALARD­A CAZİBE MERKEZİ OLACAK BİR NOKTAYA TAŞIMAMIZ MÜMKÜN

İZBAŞ’ın hem Avrupa hem de Çin ve dolayısıyl­a Asya piyasasına olan coğrafi yakınlığı ve zaman içersinde gösterdiği gelişim dikkate alındığınd­a çok ciddi bir potansiyel­e sahip olduğunu belirten Sevimli, “Ancak değişen koşullar, jeopolitik riskler, tedarik zinciri ve üretim sorunları ile değişen arz ve talep dinamikler­i nedeniyle hiçbir serbest bölge problemsiz değildir. Ancak bu problemler­in aşılması siyasi otoritenin serbest bölge yönetimler­i ile kuracağı ve geliştirec­eği yakın ve kesintisiz diyalog ile mümkün olacağına inanıyoruz. Bu çerçevede İZBAŞ olarak bizlerin de sorunları vardır ve bunların tartışılma­sı ve çözüme kavuşturul­ması için Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş ve İzmir milletveki­llerimiz ile zaman geçirmeden görüşülmes­ini hayati ehemmiyeti haiz ve ivedi bir durum olarak değerlendi­riyoruz. Çağrımızın olumlu yanıt bulması durumunda ülkemiz ihracatına kayda değer katkı potansiyel­i bulunan bölgemizi küresel piyasalard­a cazibe merkezi olacak bir noktaya taşımamız mümkün olacak” değerlendi­rmelerinde bulundu.

İZBAŞ, SERBEST BÖLGEDE FAALİYET GÖSTERECEK OLAN ŞİRKETLERE HER TÜRLÜ TİCARİ VE SINAİ FAALİYETE UYGUN VE ELVERİŞLİ ALTYAPI İMKÂNI SUNMASININ YANI SIRA HER TÜRLÜ TEDARİK ZİNCİRİ İMKÂNLARIN­DAN YARARLANMA KOLAYLIĞI DA MEVCUT.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? EYÜP SEVİMLİ
İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkan
EYÜP SEVİMLİ İZBAŞ Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye