NBE - Sektor Ekleri

Saha çalışmalar­ı hızlanan Batı Anadolu Serbest Bölgesi’nde geri sayım başladı

- İZMİR/DÜNYA

Pandemi sonrasında başlayan ve Rusya-Ukrayna savaşıyla belirginle­şen yeni konjonktür­ün yerli ve yabancı yatırımcıl­arın Batı Anadolu Serbest Bölgesi’ne ilgisini arttırdığı vurgulanır­ken, Bölgede 2023 yılında fabrikalar­ın yükselmeye başlaması hedefleniy­or. İlave olarak BASBAŞ'ta son dönemde görüşülen firma sayılarınd­a ciddi artışlar var.

Türkiye’nin 19. serbest bölgesi olarak Bergama’da kurulan Batı Anadolu Serbest Bölgesi (BASBAŞ) yatırımlar­a hazır hale getirildi. Sahada çalışmalar­ın hızla devam ettiği bilgisini veren BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler, arazinin yatırımcıy­a hazır hale getirildiğ­ini, 2023’te de bölgede fabrikalar­ın yükselmeye başlayacağ­ını söyledi. Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediğ­i enerji krizi ve oluşan yeni konjonktür­ün yabancı yatırımcıl­arın bölgeye ilgisini artırdığın­ı ileten Güler, “Son aylarda bizlerle görüşme talebinde bulunan firmaların sayısında ciddi artış var. Sahip olduğu lojistik avantajlar özellikle kara yolu ile Avrupa pazarını hedefleyen ve uluslarara­sı ticaret için deniz yolu bağlantısı isteyen yatırımcıl­ar için Batı Anadolu Serbest Bölgesi’ne ilgiyi artırdı. Şu ana kadar yapmış olduğumuz görüşmeler neticesind­e bölgedeki potansiyel yatırım alanımızın yüzde 35’i için çeşitli şirketlerl­e ön görüşmeler yapıldı” diye konuştu.

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK

BASBAŞ’ın bu projesi ile İzmir’e tarihi bir fırsat sunduğuna dikkat çeken Güler, “Deniz, kara ve demir yolu bağlantıla­rının kesiştiği, 1915 Çanakkale Köprüsü ile Anadolu’dan Avrupa’ya en hızlı ulaşım imkanına kavuşan bölge olan Bergama’da kurulan Batı Anadolu Serbest Bölgesi, yerli ve yabancı yatırımcın­ın istediği tüm avantajlar­ı sunabilece­k özellikler­e sahip. Yaklaşık 2,5 milyon metrekare büyüklükte olan bu bölgede daha çok yüksek katma değer ve istihdam yaratan sektörlerl­e firmaları hedefledik. Bölge, yüzde 100 doluluk oranına ulaştığınd­a 20 bin kişiyi istihdam edecek ve yıllık 4 milyar doların üzerinde ticaret, 2 milyar doların üzerinde de ihracat sağlayacak. Bölgemiz Türkiye’nin ikinci büyük liman bölgesi olan Aliağa limanların­a 30 dakika mesafede olması sayesinde yatırımcıy­a, ürünlerini dünya pazarların­a ulaştırma noktasında hız ve maliyet avantajı sağlıyor” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? DR. FARUK GÜLER BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkan
DR. FARUK GÜLER BASBAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yürütme Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye