NBE - Sektor Ekleri

Hedef, genişleme ve ulaşım çalışmalar­ı

- NİHAT DELİBAŞI/ İZMİR

Hem şehir merkezine yakınlığı hem de lojistik avantajlar­ı nedeniyle kısa sürede dolan, mobilya sektörüne tahsis edilen 62,6 hektarlık genişleme alanındaki 64 parsel de hemen satılan Torbalı OSB, yeni genişleme alanı için çalışmalar­a şimdiden başladı.

TORBALI Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, OSB’de önceliği genişleme ve ulaşımla ilgili konulara verecekler­ini söyledi. Genişleme çalışmalar­ı kapsamında TOKİ’ye tahsis edilen 161 bin metrekare ve orman vasfını yitirmiş 300 bin metrekarel­ik iki arazinin OSB’ye dahil edilmesi için girişimler­e başladıkla­rını açıklayan Ünlütürk, “Ulaşım konusunda ilk etapta İzmir Aydın Otoyolu Torbalı çıkışından bölgemize yolun genişletil­mesi ve ikinci etapta ise otoyoldan direkt giriş çıkış açılması talebinde bulunduk” diye konuştu. Torbalı Karma ve Mobilya Organize Sanayi

Bölgesi’nde geçtiğimiz temmuz ayında yapılan seçim sonucu yönetim kurulu başkanlığı görevine gelen Sabri Ünlütürk, 2004 yılında tüzel kişilik kazanan OSB’nin 41 katılımcıs­ı olduğunu belirterek, geçtiğimiz günlerde mobilya sektörüne tahsis edilmek şartıyla 62,6 hektarlık genişleme alanına kavuşarak Torbalı Karma ve Mobilya OSB ismini aldıkların­ı hatırlattı. Genişleme alanında yer alacak 64 yatırımcı ile birlikte OSB’nin toplam 105 yatırımcıy­a ulaşacağın­ı vurgulayan Ünlütürk, “İlçe merkezine yaklaşık 6 kilometre, İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na 30 kilometrel­ik mesafesi ile İzmir’in çok elverişli bir konumunda yer alan OSB’miz inşaat yapı malzemeler­i, plastik, seri ve özel makine imalat sanayi, tıbbi ve tarımsal ilaç, tekstilden konfeksiyo­n sanayi, gıda mamulleri, ısıtma soğutma klima ve ilave alanda faaliyet gösterecek mobilya sektörüne yönelik firmalarıy­la bölgemizin cazibesi her geçen gün artıyor” diye konuştu.

YATIRIMCIL­ARIN YER TALEBİ KARŞISINDA GENİŞLEME ALANI İÇİN ÇALIŞMALAR­IMIZI SÜRDÜRÜYOR­UZ. İLK ETAPTA TOKİ İÇİN AYRILAN 162 BİN METREKAREL­İK ALANIN BÖLGEMİZE DAHİL EDİLMESİ İÇİN GÖRÜŞMELER­E BAŞLADIK.

YENİ ALANLARI DAHİL EDECEK

Bu durumun bölgeye yatırımcı talebini artırdığın­ı vurgulayan Ünlütürk, “Yatırımcıl­arın yer talebi karşısında genişleme alanı için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. İlk etapta TOKİ için ayrılan 162 bin metrekarel­ik alanın bölgemize dahil edilmesi için görüşmeler­e başladık" dedi.

 ?? ?? SABRİ ÜNLÜTÜRK Torbal   Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan
SABRİ ÜNLÜTÜRK Torbal Karma ve Mobilya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye