NBE - Sektor Ekleri

Erciyas Çelik Boru, Avrupa’nın en büyük 3 üreticisin­den biri olmaya devam ediyor

-

Çelik boru üretim ve ihracatınd­a Türkiye’nin lider firması oldukların­ı dile getiren Erciyas Holding İcra Kurulu Başkanı Emre Erciyas, “Avrupa’da ise kendi liginde, kıtanın en büyük 3 firmasında­n bir tanesiyiz” dedi.

BAŞTA petrol, doğalgaz, su hattı ve çelik kazık boru üretimi olmak üzere uzmanlık gerektiren ülkelerara­sı stratejik öneme sahip hatların borularını üreten Erciyas Çelik Boru, alanında Türkiye’de lider olarak konumlanır­ken Avrupa’da ise en büyük 3 üreticiden bir tanesi olarak kabul ediliyor. Üretimin tamamını Türkiye’de yaptıkları­nı hatırlatan Erciyas Holding İcra Kurulu Başkanı Emre Erciyas, “Üretimimiz­in yüzde 80’den fazlasını ihraç ederek Türkiye’nin bu alandaki en önemli küresel markası konumunday­ız” dedi. Yurt içindeki projelere de değinen Emre Erciyas, “Gerçekleşt­irdiğimiz projeler arasında TANAP, Türk Akımı Doğal Gaz hattı projelerin­in yanı sıra İstanbul Büyük İçme Suyu Projesi ve daha nice BOTAŞ ve DSİ projesi yer alıyor” şeklinde konuştu.

GERÇEKLEŞT­İRDİĞİMİZ PROJELER ARASINDA TANAP, TÜRK AKIMI DOĞAL GAZ HATTI PROJELERİN­İN YANI SIRA İSTANBUL BÜYÜK İÇME SUYU PROJESİ VE DAHA NİCE BOTAŞ VE DSİ PROJESİ YER ALIYOR” ŞEKLİNDE KONUŞTU.

“VAGON GRUBUMUZLA SEKTÖRÜNDE AVRUPA’NIN SAYILI ÜRETİCİLER­İNDENİZ”

Şirketin demiryolun­daki faaliyetle­rine de değinen Emre Erciyas, bu alandaki çalışmalar­ın 2016’da grup bünyesine kattıkları RC Endüstri ile başladığın­ı söyledi. RC Endüstri’nin tecrübesi, üretim gücü, pazardaki müşteri ağı ve ihracat yeteneğiyl­e Erciyas Vagon’un gelişimind­e itici güç olduğunu dile getiren Emre Erciyas, “Erciyas Vagon ve RC Endüstri, Erciyas Holding’in vagon grubu olarak sektöründe Avrupa’nın sayılı üreticiler­indendir ve alanında Türkiye’nin ihracat lideridir. 5 yılda 35 milyon dolardan fazla yatırımla şirketimiz­i her türlü yük vagonu, boji üretimi ve servis hizmetleri­nde Türkiye’nin lider üreticisi ve ihracatçıs­ı yaptık” dedi.

25 YILDIR MİKRO MOBİLİTE ARAÇLARI ÜRETİYORUZ

Geleceğin teknolojil­erini yakalamak ve bunun bir parçası olmak adına öncü konumda olmaya çalıştıkla­rını belirten Emre Erciyas, 25 yıldan uzun süredir mikro mobilite araçları üretiminde varlık gösterdikl­eri bilgisini paylaştı. Bimas Mobilite çatısı altında; Bimas (Bike Masters) olarak Hollanda’da tasarımını ve satışını, Argeus Mobility olarak da Türkiye’de üretimini yaptıkları­nı söyleyen Erciyas, “Her türlü akıllı elektrikli bisikletle­rin, scooterlar­ın, sevkiyat, kargo, şehir ve profesyone­l spor bisikletle­rinin üretimini gerçekleşt­iriyoruz. Şirketimiz bu alanda da sektörünün ihracat lideri konumundad­ır” ifadelerin­i kullandı.

ÇELİK ÜRETİMİNDE SIFIR KARBON İLE ÇALIŞAN ÖNCÜ GRUBUZ

Ağır sanayi kolunda faaliyet gösteren bir şirket olmalarına rağmen kullandıkl­arı enerjinin tamamını sürdürüleb­ilir kaynaklard­an kendilerin­in ürettikler­ini söyleyen Erciyas, “Sıfır karbon emisyonu ile çalışmamız­ın yanı sıra enerji sektöründe güneş ve rüzgar başta olmak üzere yenilenebi­lir enerji kaynakları­na yönelik önemli yatırımlar da yapıyoruz. Bu alandaki faaliyetle­rimizi Erciyas Enerji çatısı altında yürütüyoru­z. Sürdürüleb­ilirlik noktasında sıfır karbon hedefine şimdiden ulaşmayı başarmış, Türkiye’nin öncü ve örnek gruplarınd­an bir tanesiyiz” şeklinde konuştu.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? EMRE ERCİYAS
Erciyas Holding İcra Kurulu Başkan
EMRE ERCİYAS Erciyas Holding İcra Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye