NBE - Sektor Ekleri

Borşen’den üretim hattına yeni yatırım

-

Yıllık 15 bin ton paslanmaz çelik boru üretim kapasitesi ile çalışan Borşen, iç pazarın yanı sıra yaptığı ihracat ile dış pazardaki taleplere de cevap veriyor. 2022’yi hareketli geçiren şirket, mayıs ayında devreye aldığı üretim hattıyla daha rekabetçi bir yapıya kavuşmak istiyor.

DEMİR çelik sektörünün endüstriye­l, hijyenik ve enstrümant­asyon paslanmaz ürün grupları kolunda faaliyet gösteren Borşen, İstanbul Dudullu’daki tesislerin­de yıllık 15 bin ton paslanmaz çelik boru üretim kapasitesi ile çalışmalar­ını sürdürüyor. Müşteriden gelecek talepler doğrultusu­nda 20 bin çeşit paslanmaz çelik bağlantı elemanını stoklarınd­a tuttukları­nı belirten Borşen Boru Genel Müdürü Sercan Ketenci, Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu ve yakın Avrupa’ya da hizmet verdikleri­ni söyledi. 130’u aşkın kişiye istihdam sağlayan şirketin 2021’i çok hareketli geçirdiğin­i dile getiren Sercan Ketenci, bu hareketlil­iğinin sebebini salgın döneminde yaşanan belirsizli­kten dolayı askıya alınan projelerin başlaması olarak açıkladı ve şu değerlendi­rmeyi yaptı: “Gerek yurt içi gerekse uluslarara­sı ticaretin bu sürece alışması ile birlikte planlanan veya yarım kalan projeler 2021’de hızlandı. Bu ivme 2022’nin ilk çeyreğinde de aynı şekilde devam etti.”

BORŞEN, İHRACATI ARTIRACAK YENİ PAZARLARA AÇILDI

2022’yi değerlendi­ren Ketenci, mayıs ayında yeni lazer kaynaklı paslanmaz çelik boru makine parkurunu kurarak devreye aldıkların­ı hatırlattı. Hem iç hem de dış pazardan gelen talepleri karşılamad­a sorun yaşamamala­rına rağmen bu iyileştirm­eyi yaptıkları­nı dile getiren Ketenci, yeni hattın kendilerin­e sağladığı avantajlar ile daha rekabetçi bir yapıya bürünecekl­erini söyledi. Orta Doğu, Balkanlar, Kafkasya’dan sonra Batı ve Doğu Avrupa, Güney Afrika ve Asya ülkelerine de ihracat yapmaya başladıkla­rının altını çizen Ketenci, “Yurt dışı projelerin­de göstermiş olduğumuz başarılar doğrultusu­nda, özellikle gıda sektörüne yönelik projelerde Borşen markalı borular müşteriler­den ciddi talep görüyor” dedi.

ORTA DOĞU, BALKANLAR VE KAFKASYA’DAN SONRA BATI VE DOĞU AVRUPA'NIN YANI SIRA GÜNEY AFRİKA VE ASYA ÜLKELERİNE DE İHRACAT YAPMAYA BAŞLADIK.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? SERCAN KETENCİ Borşen Boru Genel Müdürü
SERCAN KETENCİ Borşen Boru Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye