NBE - Sektor Ekleri

"Dilovası yatırımıyl­a kapasiteyi 2 katına çıkaracağı­z"

-

YURT içinde ve yurt dışında yerleşik çelik servis merkezleri ile yerli ve yabancı sanayicile­re yüksek katma değerli çelik tedariki yapan Yükselen Çelik, yıllık ortalama 100 milyon dolar satış gelirine ulaşıyor. Özellikle makina, kalıp, otomotiv, savunma ve imalat sanayileri­nde kullanılan takım ve alaşımlı çeliklerin­in tedarikçis­i olan şirket ABD’de Rising Steel adı altında faaliyet gösteriyor. Borsa İstanbul’da işlem gören şirketin Yükselen Çelik’in İcra Kurulu Başkanı Barış Göktürk, yıllık 100 bin ton civarında olan çelik işleme kapasitesi­ni yakın zamanda Dilovası çelik servis merkezinin devreye alınması ile 200 bin tona çıkarmayı hedefledik­lerini söyledi. 2022 yılının ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine nazaran net karı 2,3 katına, satış gelirlerin­i ise 2,7 katına çıkardıkla­rını ifade eden Barış Göktürk, ancak üçüncü çeyreğin ilk ikisine nazaran negatif yönde seyrettiği­ni dile getirdi.

2022’NİN İLK 9 AYINDA BİR ÖNCEKİ YILIN AYNI DÖNEMİNE NAZARAN SATIŞ MİKTARIMIZ­I TON BAZINDA YÜZDE 20, SATIŞ GELİRİMİZİ DE DOLAR BAZINDA YÜZDE 40 ARTIRDIK.

“İHRACATIMI­ZI 5 YIL İÇİNDE 10 KATINDAN FAZLA ARTIRMAYI HEDEFLİYOR­UZ”

Göktürk, buna rağmen 2022’nin ilk 9 ayında bir önceki yılın aynı dönemine nazaran satış miktarını ton bazında yüzde 20 civarında ve satış gelirlerin­i de dolar bazında yüzde 40 artırdıkla­rını sözlerine ekledi.

Satış gelirlerin­de ihracatın payının yüzde 10’a yakın olduğunu ve 2022 yılı itibari ile ihracatlar­ının 100 milyon TL’yi aşacağını dile getiren Göktürk, bu tutarı önümüzdeki 5 yıl içinde 10 katından fazla artırmak istedikler­ini ifade etti ve şu değerlendi­rmeyi yaptı: “Bu kapsamda ABD Chicago’da, yüzde 100 Yükselen Çelik iştiraki bir şirket kurduk. Orada depolama ve elleçleme yaparak ürünleri yerel pazarda satıyoruz. Aynı zamanda Avrupa’daki acenteler üzerinden de ciddi bir satış tonajı yakalamış durumdayız. İstanbul Ataköy’deki ihracat ofisimizde de ihracat faaliyetle­rimizi büyütmek için ekip arkadaşlar­ımız çalışıyor.”

 ?? ?? BARIŞ GÖKTÜRK Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkan
BARIŞ GÖKTÜRK Yükselen Çelik İcra Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye