NBE - Sektor Ekleri

Tatmetal'den 3’üncü galvaniz hattı yatırımı

-

TÜRKİYE’NİN en büyük sanayi kuruluşlar­ı arasında yer alan Tatmetal, 2022’de sergilemiş olduğu performans­la geçmiş yıllarda göstermiş olduğu istikrarlı gelişim grafiğini sürdürüyor. Yeni yatırımlar ile güçlü pozisyonun­u koruyan Tatmetal, 3’üncü galvanizle­me hattını kurma çalışmalar­ına başladı. Yıllık toplam 1,5 milyon ton yassı çelik üretim kapasiteli tesislerin­de 850 bin ton galvanizli çelik üretim gücü olan Tatmetal, üçüncü galvanizle­me hattı sayesinde bu miktarı yılda 1 milyon 450 bin tona çıkaracak. Yeni hattın inşaat ve bina konstrüksi­yon çalışmalar­ı devam ederken hattın 2024 yılında devreye alınması planlanıyo­r. Tatmetal son 4 yılda gerçekleşt­irdiği yatırımlar­la üretim kapasitesi­ni 3 katına çıkarmayı başardı. Çevreci yaklaşımla hareket eden şirket 2022’de devreye aldığı ilk yenilenebi­lir enerji yatırım projesiyle yılda ortalama 12 milyon kilovatsaa­tlik (kWh) elektrik üretecek.

Tatmetal ayrıca rüzgar enerjisi alanında da büyük bir yatırıma imza attı. Şule Enerji Üretim ve Sanayi Ticaret AŞ’yi bünyesine katan firma, şirkete ait lisans kapsamında öncelikle 60 MW rüzgar türbin santrali kurulması için de çalışmalar­a başladı.

TATMETAL, İHRACATTA TÜRKİYE’NİN 33’ÜNCÜ BÜYÜĞÜ OLDU

2021 İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye’nin 31’inci büyük sanayi kuruluşu olan firma, Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi’nin aynı yıl verilerine göre ise ihracatta Türkiye’nin 33’üncü büyüğü olarak kendine yer buldu.

Yıllık toplam 1,5 milyon ton yassı çelik üretim kapasiteli tesislerin­de 850 bin ton galvanizli çelik üretim gücü olan Tatmetal, gelecek yıl devreye alacağı üçüncü galvanizle­me hattı ile bu miktarı yılda 1 milyon 450 bin tona çıkaracak. Şirket, yeni dönemde ihracata yönelik faaliyetle­rine hız verecek.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye