NBE - Sektor Ekleri

Demir çelik sektörü METAL EXPO’da buluştu

-

SANAYİ ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı, Genel Galvanizci­ler Derneği, Yassı Çelik İhracat ve Sanayicile­ri Derneği, Ulusal Kalıp Üreticiler­i Birliği, İskele Kalıp Sanayicile­ri Derneği, Paslanmaz Çelik Derneği, Türk Pompa ve Vana Sanayicile­ri Derneği’nin desteğiyle İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşe­n METAL EXPO; iç pazarda tüm katılımcı ve ziyaretçil­ere yeni network olanakları sunarken dış pazarlarla da etkileşim imkanı sağladı. Paslanmaz çelikten takım çeliğine, yassı mamulden yapısal çeliğe, çelik servis merkezleri­nden metal işleme makinaları­na kadar oldukça geniş bir katılımcı profilini bir araya getiren METAL EXPO, küresel dengelerin Türkiye adına olumlu olarak değişmesiy­le sektörün önemli bir platformu olduğunu da kanıtladı. Ülkemizin değerli kurum ve kuruluşlar­ının yanı sıra İran, Çin, Hindistan ve İtalya gibi ülkelerden de firmalar fuardaki yerini aldı.

KONFERANS, SEMİNER GİBİ ETKİNLİKLE­RİYLE SEKTÖRE YÖN VERİYOR

Fuarda 4 gün boyunca konferans ve seminerler de düzenlener­ek sektörün durumu irdelendi. Çelik İhracatçıl­arı Birliği ve Yassı Çelik

İhracat ve Sanayicile­ri Derneği gibi kurumların destekleri ile gerçekleşt­irilen etkinlikle­rde;

Türkiye ve dünyadaki gündem, konuşmacıl­ar tarafından masaya yatırıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Metal Daire Başkanı Ümit Yasin Güven de konferansl­arda yer aldı.

10 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI

METAL EXPO 2022, yerli ve tabancı olmak üzere toplam 10 binden fazla ziyaretçiy­i ağırladı. Yurt dışından 62 ülkenin sektör temsilcisi­ne ev sahipliği yapan METAL EXPO 2022’ye en çok ilgi gösteren ülke İran oldu. Türkiye’nin 54 farklı ilinden gelen ziyaretçil­er arasında da İstanbul’dan sonra en çok ziyaretçis­i olan şehir Kocaeli oldu.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye