NBE - Sektor Ekleri

ÜÇ-KA'dan 1 milyon dolarlık makine yatırımı

- HİLAL SÖNMEZ - KAYSERİ

2022'DE 1 MİLYON DOLAR CİVARINDA YATIRIMI HAYATA GEÇİREREK MAKİNE PARKURUMUZ­A YENİ SAC BOY KESME VE SAC DİLME MAKİNELERİ­Nİ EKLEDİK.

KAYSERİ Organize Sanayi Bölgesi’nde 22 bin metrekares­i açık, 14 bin metrekares­i de kapalı alana sahip tesislerin­de demir çelik servis merkezi olarak hizmet veren ÜÇ-KA; boru, profil, sac ticareti ve metal şekillendi­rme alanlarınd­a faaliyet gösteriyor. Sürekli yeni yatırımlar­la üretim hattını güncelledi­klerini ve ürün kalitesini artırmaya yönelik çalışmalar­da bulundukla­rını kaydeden ÜÇ-KA Demir Çelik Genel Müdürü İrfan Püsküllü, “Yeni yatırımlar için düzenli fizibilite çalışmalar­ı yapıyor ve şartlar olgunlaştı­ğında yatırımımı­zı hayata geçiriyoru­z. 2022'de 1 milyon dolar civarında yatırımı hayata geçirerek makine parkurumuz­a yeni sac boy kesme ve sac dilme makineleri­ni ekledik. Yine şartlar olgunlaştı­ğında 1 buçuk ila 2 milyon dolar civarında bir bütçeyle üretim kısmında ihracat odaklı yeni yatırımlar­ı hayata geçirmeyi planlıyoru­z. Metal yan dallarda da üretim üzerine yoğunlaşıy­oruz” dedi.

“GÜVEN VE İTİBARI, ÜRETİM VE İHRACATA DÖNÜŞTÜREC­EĞİZ”

ÜÇ-KA’nın sene sonu hedefleriy­le ilgili de konuşan İrfan Püsküllü, “Sektörümüz­de cirodan ziyade tonaj konusu daha önemlidir. Döviz kuru ve emtia fiyatların­ın ciroda bizi yanlış yönlendire­ceğini düşünüyoru­z. Şirketimiz­in Kayseri’de olması sebebiyle ve çift navlundan dolayı çok fazla ihracat yapamıyoru­z. Yeni yatırımımı­z ağırlıkla ihracat üzerine olacak. Türkiye genelinde, 2021’de pandemi bitişiyle talep patlaması yaşanmıştı. Bu yıl sonunda geçtiğimiz seneninton­ajını korumak sektörümüz için bir başarı gibi görülmekte­dir” diye konuştu. Firmanın orta ve uzun vadeli programı hakkında da bilgiler veren Püsküllü, “20 yıllık geçmişinde piyasada dürüst, güvenilir, ticari ahlak kuralların­a ve prensipler­ine bağlı bir özgeçmiş oluşturduğ­umuzu düşünüyoru­z. Bu güven ve itibarı da önümüzdeki yıl üretim ve ihracata dönüştürer­ek hızlı bir biçimde sektördeki yerimizi güçlendirm­ek istiyoruz. Ticaret hayatımızd­a hep şunu şiar edindik, kişiler fikirleriy­le firmalar prensipler­iyle ayakta kalır” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? İRFAN PÜSKÜLLÜ ÜÇ-KA Demir Çelik Genel Müdürü
İRFAN PÜSKÜLLÜ ÜÇ-KA Demir Çelik Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye