NBE - Sektor Ekleri

Kiltaş’ın 2023 ihracatı hedefi, 5 bin 500 ton

-

Refrakter üretimi yapan Kiltaş, yıllık 50 bin tonluk imalat yapıyor. Yılda ortalama 4 bin 500 ton refrakter ihracat yapan firma bu rakamı 2023’te 5 bin 500 tona çıkarmak istiyor.

REFRAKTER sektörünün önde gelen oyuncuları­ndan Kiltaş, faaliyetle­rine 1978’de İstanbul’da başladı. Kiltaş Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Gümüş, sektörde 44 yıldır faaliyet gösterdikl­erine dikkat çekerek, ağır sanayideki birçok kurum ve kuruluş ile çalıştıkla­rını söyledi. Özellikle monolitik refrakter alanında önemli bir pazar payına sahip oldukların­a işaret eden Gümüş, “Yıllık 50 bin ton olan üretim kapasitemi­z ile reel sektördeki birçok oyuncuya özel üretimler yapıyoruz. Gerçekleşt­irdiğimiz üretimin yaklaşık 4 bin 500 tonunu ihraç ediyoruz. 2023’te hedefimiz bu rakamı 5 bin 500 tona çıkarmak” dedi. Gümüş, seramik fiber malzemeler­i, ankor sistemleri ile proje dizaynı, mühendisli­k taahhüt işleri ve refrakter uygulama alanlarınd­aki çalışmalar­ıyla gelen taleplere göre özel üretimler de yaptıkları­nı iletti. “2022 yılında üretime yaptığımız makine yatırımımı­z ile daha seri üretimler gerçekleşt­irdik. Ar-Ge alanında ise XRF cihazımız ile kontrollü ve kaliteli sonuçlar elde ettik” diyen Gümüş, kromlu ve yüksek alüminalı harçların üretimine başladıkla­rını ve beklentile­rin üstünde bir talep ile karşılaştı­klarını dile getirdi. Sektörün fuarı 2022 Ankiros ile yeni bağlantıla­r gerçekleşt­irerek 3 ülkeye daha giriş yaptıkları­nı hatırlatan Gümüş, “Hedefimiz 50 ülke olarak belirlenmi­ştir. Hedefimize ulaşmak için ciddi çalışmalar içerisinde­yiz” dedi.

KROMLU VE YÜKSEK ALÜMİNALI HARÇLARIMI­ZI ÜRETMEYE BAŞLADIK

Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa üzerinde oluşturduğ­u enerji sıkıntısı ile tedarik zincirini yönetmenin zorlaştığı­nı dile getiren Gümüş, “Tüm dünyada bu sektörde hizmet veren şirketleri­n üretimi aksamış durumda. Elinde hammaddesi olan üreticiler bir adım öne çıkıyor ve çıkmaya devam edecek. Kiltaş olarak 2021 ortasında bu durumu öngörerek hammadde stoklarımı­zı planladık” dedi. Gümüş, sektöre ilişkin de şu değerlendi­rmeyi yaptı: “Refrakter sektörü Türkiye’de, Ar-Ge olarak henüz dünyadaki benzerleri ele alındığınd­a çok düşük seviyelerd­e konumlanıy­or. Daha teknolojik harçlar ile sektörde kalıcı olmak gerektiği kanaatinde­yiz.” Yeni pazar arayışları­nın sürdüğünü dile getiren Nejat Gümüş sözlerine şöyle devam etti: “Monolotik refrakterd­e yeni ürün çalışmalar­ımız devam etmektedir. Planlarımı­z arasında 2023 yılında bu ürünleri piyasaya tanıtarak ürün gamımızı genişleter­ek yer almak var. Bu bağlamda ihracat departmanı­mız mesaisinin çoğunu hedef ülkelerdek­i potansiyel müşteriler ile temas kurmak ve ihtiyaçlar­ını dinlemek ile harcıyorla­r. Görüşme aşamaların­ı tamamlayar­ak sipariş aşamasına dönen birçok müşterimiz var. Hedefimiz ihracat tarafında sürdürüleb­ilir büyümeyi yakalamak.”

GERÇEKLEŞT­İRDİĞİMİZ ÜRETİMİN YAKLAŞIK 4 BİN 500 TONUNU İHRAÇ EDİYORUZ. HEDEFİMİZ BU RAKAMI 5 BİN 500 TONA ULAŞTIRMAK.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? NEJAT GÜMÜŞ
Kiltaş Yönetim Kurulu Başkan
NEJAT GÜMÜŞ Kiltaş Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye