NBE - Sektor Ekleri

Çelikray, yeni ürünü ile ithalatın önüne geçti

-

KARABÜK merkezli Çelikoğlu Demir Çelik, Türkiye’nin ilk T125’lik asansör kılavuz rayını üretti. Bu işlemle bir ilki başardıkla­rını ifade eden Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Can Özçelik, “Ar-Ge çalışmalar­ına yaptığımız yatırımın karşılığın­ı aldık ve yüzde 100 yerli imkanlar ile Türkiye’nin ilk T125’lik asansör kılavuz rayını ürettik. Ürün gamımıza eklediğimi­z ve piyasaya sunduğumuz bu ürün, hem ihtiyacın bir kısmını karşılayac­ak hem de ithalatın önüne geçerek döviz çıkışını engelleyec­ek” dedi. T125’lik asansör kılavuz rayında yüksek bir üretim ve satış hedefledik­lerini dile getiren Ahmet Can Özçelik, önümüzdeki yıllarda üretim ve satış miktarının daha da artacağını söyledi.

ÇELİKOĞLU DEMİR ÇELİK, İSTANBUL SANAYİ ODASI’NIN HAZIRLADIĞ­I TÜRKİYE’NİN İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU LİSTESİNE, BİR ÖNCEKİ YILA GÖRE 93 BASAMAK YÜKSELEREK 319’UNCU SIRADAN GİRMEYİ BAŞARDI.

PANDEMİ, TÜRKİYE’DEKİ ÜRETİCİNİN İŞ HACMİNİ ARTIRDI

Salgın sürecinin yerli demir-çelik üreticisin­i kötü yönde etkilemesi­ni beklerken bir anda rüzgarın terse döndüğünü söyleyen Özçelik, “Kapanan Çin piyasaları­ndan Türkiye’ye doğru yaşanan kayma sonrası oluşan talep, ülkemizdek­i demir çelik ve yan ürünleri sektörünü olumlu yönde etkiledi. Sonrasında Çin piyasası açılmasına rağmen birçok şirket tedarikini Türkiye’den sağlamaya devam etti. Salgın ile dünya, Türkiye’nin kalitesini ve fiyat anlayışını öğrenmiş oldu” dedi. Rusya-Ukrayna savaşı ile arz-talep dengesinin ve fiyat istikrarın­ın bozulduğun­u ifade eden Özçelik, “Pandemide gelen büyüme, politik problemler ve global enflasyon sebebiyle yerini ekonomik durgunluğa bıraktı” şeklinde konuştu. Dünya piyasaları­nda esen olumsuz havaya rağmen yatırıma devam ettikleri bilgisini paylaşan Özçelik, üretimin yarısını ihraç etmeyi ve 2022’de 1 milyar TL ciroya ulaşmayı hedefledik­lerini söyledi.

 ?? ?? AHMET CAN ÖZÇELİK Çelikoğlu Demir Çelik Yönetim Kurulu Üyesi
AHMET CAN ÖZÇELİK Çelikoğlu Demir Çelik Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye