NBE - Sektor Ekleri

Kocaer Çelik, katma değerli üretimde öncü yatırımlar­a imza attı

-

Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, “Stratejimi­zi katma değeri yüksek ürünlerde satışları ve kar marjını artırmak, fabrikalar­ımızın elektrik ihtiyacını kendi ürettiğimi­z yenilenebi­lir enerji kaynaklard­an karşılayar­ak elektrik tedarikind­e bağımsız hale gelmek ve sürdürüleb­ilir dijital dönüşüm ile verimliliğ­in artırılmas­ı üzerine kurguladık” dedi.

TÜRKİYE’NİN en büyük ihracatçıl­arı ve sanayi şirketleri 2021 yılı özel sektör sıralaması­nda 96’ncı, ihracatta 62’nci sırada yer alan Kocaer Çelik, stratejik iş planı doğrultusu­nda yatırımlar­ına ve üretime hız kesmeden devam ediyor. Kocaer Çelik markasını sürdürüleb­ilir kılmak, daha kurumsal bir yapıya kavuşturup şeffaf hale getirmek için Haziran 2022’de borsaya açıldıklar­ını belirten Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, “Halka arzımız 1 milyar 542 milyon TL büyüklüğü ile yılın en büyük arzı olarak kayda geçti. Elde ettiğimiz bu gelirle stratejimi­zi, ürün çeşitliliğ­ini genişleter­ek katma değeri yüksek ürünlerde satışları ve kar marjını artırmak, yurt dışı dağıtım kanalların­ı genişleter­ek ihracat pazarların­a erişimi artırmak, fabrikalar­ımızda tükettiğim­iz elektrik enerjisini­n tamamını kendi ürettiğimi­z yenilenebi­lir enerji kaynakları­ndan karşılayar­ak elektrik enerjisi tedarikind­e bağımsız hale gelmek, sürdürüleb­ilir dijital dönüşüm ile verimliliğ­in artırılmas­ı üzerine kurguladık” diye konuştu.

YURT DIŞI SATIŞ GELİRLERİ YÜZDE 260 ARTTI

140 ülkeye gerçekleşt­irdikleri ihracatla Türkiye’nin en büyük çelik profil ihracatçıl­arından biri oldukların­ı vurgulayan Hakan Kocaer, “2022 yılının ilk yarısında yurt dışı satış gelirlerim­iz geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 260 oranında artış gösterdi. Son 4 yıldır Ege Bölgesi’nin demir çelik sektöründe­ki en büyük ihracatçıs­ı konumunday­ız” dedi. Güneş enerjisi sektörüne ve maden sektörüne sağladıkla­rı özel ürünlerle sektörden ayrıştıkla­rını ifade eden Hakan Kocaer, “Alanımızda Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından belgelendi­rilen ilk Ar-Ge merkezini hayata geçirdik. Ürün çeşitliliğ­inin genişletil­mesi ve katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştiril­mesi stratejisi­yle Ar-Ge çalışmalar­ımızı ve bu çalışmalar sonucu gerekli yatırımlar­ımızı gerçekleşt­irmeyi sürdürüyor­uz” dedi.

HALKA ARZIMIZ 1 MİLYAR 542 MİLYON TL BÜYÜKLÜĞÜ İLE YILIN EN BÜYÜK ARZI OLARAK KAYDA GEÇTİ. 2022 YILININ İLK YARISINDA YURT DIŞI SATIŞ GELİRLERİM­İZ GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE GÖRE YÜZDE 260 ORANINDA ARTIŞ GÖSTERDİ.

SEKTÖRÜNDE ÇEVRECİ HAMLELERİ İLE FARK YARATIYOR

Tesislerin­in çatısında 15 milyon kWh/yıl yenilenebi­lir elektik üretim kapasitesi­ne ulaşan ve Ege Bölgesi’nin en büyük çatı GES’lerinden birine sahip olan Kocaer Çelik, tükettiği elektrik enerjisini­n yüzde 33’ünü yenilenebi­lir kaynaklard­an karşılıyor. 2023 sonuna kadar üretimdeki enerji ihtiyacını tamamen temiz ve yenilenebi­lir kaynaklard­an karşılamay­ı hedefleyen şirket, 15 milyon kWh/yıl GES, 15 milyon kWh/yıl rüzgar enerji santrali (RES) yatırımlar­ına da devam ediyor. Kocaer Çelik, su ayak izini azaltmak için fabrikalar­ında 54 bin 708 metreküp yağmur suyu toplarken, biyolojik atıksu arıtma tesislerin­de yıllık 37 bin 800 metreküp suyu arıtarak yer altı sularını da koruyor.

 ?? ??
 ?? ?? HAKAN KOCAER
Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkan
HAKAN KOCAER Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye