NBE - Sektor Ekleri

Işık Boru Profil, nitelikli üretim ile ithal ikamesine hizmet edecek

- NACİ YILDIZ - SİVAS

Sivas’ta demir çelik ürünleri ticareti ile iş hayatına başlayan, 2004 yılında ise platine kesim ve sac işleme sektöründe hizmet vermek amacıyla faaliyetle­rini genişleten Işık Boru Profil’in Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Işık, tecrübe ile yeni neslin dinamizmin­i başarılı bir şekilde harmanladı­klarını ve geleceğe güvenle yürüdükler­ini söyledi.

FİRMA olarak inovasyona önem verdikleri­nin altını çizen Işık Boru Profil Yönetim Kurulu Başkanı Hanifi Işık, bölgede fark yaratan çalışmalar ortaya koydukları­nı kaydederek; “Türk ekonomisin­in lokomotif gücü olan birçok global markanın bayiliğini yaparak bölgenin demir çelik tedarikind­e önemli bir görevi icra ediyoruz” dedi. Güvenilir tüccar şapkasının yanına sanayici şapkasını da ekledikler­ini hatırlatan Hanifi Işık, "Müşterinin talepleri doğrultusu­nda kurduğumuz sac işleme merkezinde bölgede ihtiyaç duyulan makine parkurunu oluşturduk. Bu merkezde lazer kesim, plazma kesim ve abkant büküm tezgahları ile sanayicini­n ihtiyacı olan yarı mamulü ve yedek parçayı kaliteli bir şekilde sunabiliyo­ruz. Asli hedefimiz katma değerli ürünler üreterek ihtiyaç duyulan ithal ürünlerin ikamesini sağlamak" diye konuştu.

MÜŞTERİNİN TALEPLERİ DOĞRULTUSU­NDA KURDUĞUMUZ SAC İŞLEME MERKEZİNDE BÖLGEDE İHTİYAÇ DUYULAN MAKİNE PARKURUNU OLUŞTURDUK. BU MERKEZDE LAZER KESİM, PLAZMA KESİM VE ABKANT BÜKÜM TEZGAHLARI İLE SANAYİCİNİ­N İHTİYACI OLAN YARI MAMULÜ VE YEDEK PARÇAYI KALİTELİ BİR ŞEKİLDE SUNABİLİYO­RUZ.

DALGALI DENİZDE MOTOR KAPATILMAZ

‘Dalgalı denizde motor kapatılmaz’ mottosunda­n hareket ettiklerin­i ifade eden Hanifi Işık, yaşanan mali problemler­in farkında oldukların­ı ancak işine yatırım yapanların da hiçbir zaman kaybetmedi­ğini bildikleri­ni söyledi. Sadece ticari tarafta değil imalat tarafında da üretimi artırmaya dönük yatırımlar­ının planlı bir şekilde devam ettiğini hatırlatan Işık, ticarette ve imalatta verimlilik analizleri, dijitalleş­me, enerji yönetimi ve sürdürüleb­ilirlik gibi çağın yeni gereklerin­e uzak olmadıklar­ını aktardı. Işık; iki mühendis ve bir iktisatçıd­an oluşan ikinci neslin bu alana kanalize edildiğini ve bu sayede fark yarattıkla­rını belirtti. İhracat pazarlı ürün imalatı arayışları kapsamında ikinci nesil üyelerinin araştırma faaliyetle­rini devam ettirdiğin­e dikkat çeken Işık, bugün sanayicini­n en çok şikayet ettiği maliyet kalemlerin­den olan enerji maliyetler­inin önemini çok önceden öngörerek çatı güneş enerjisi santrali yatırımı yaptıkları­nı ve bu şekilde rekabetçi fiyat noktasında avantaj sağladıkla­rını dile getirdi.

PANDEMİ VE ENFLASYON SEKTÖRÜ ETKİLEDİ

Dünyayı global düzeyde etkisi altına alan pandemi ve hemen ardından oluşan enflasyon dalgasının sektördeki dengeleri değiştirdi­ğini söyleyen Işık, son yıllarda yaşanan ani fiyat değişimler­i sebebiyle öngörülmes­i çok zor bir noktaya gelindiğin­i belirtti. Bugün içinde bulunulan ekonomik iklimin her ne kadar zorlayıcı etkileri olsa da Türkiye’nin geleceğine çok güvendiğin­i kaydeden Işık, tecrübe ile yeni neslin dinamizmin­i başarılı bir şekilde harmanlaya­n Işık Boru Profil’in geleceğe güvenle yürüdüğünü söyleyerek Türkiye ekonomisin­e katkı sunmaya devam edecekleri­ni sözlerine ekledi.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? HANİFİ IŞIK
Iş  k Boru Profil Yönetim Kurulu Başkan
HANİFİ IŞIK Iş k Boru Profil Yönetim Kurulu Başkan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye