NBE - Sektor Ekleri

Körfez Döküm’den 80 ülkeye ihracat

- SABİHA TOPRAK-KOCAELİ

Madencilik, çimento ve enerji sektörleri­ne butik anlayışla hizmet veren Körfez Döküm, dünyanın birçok noktasında­ki ofisleri ve geniş mühendis kadrosu ile 6 kıtadan 80 ülkeye ihracat yapıyor.

KÖRFEZ Döküm’ün madencilik, çimento ve enerji sektörleri­ne hizmet veren butik bir ihtisas dökümhanes­i olduğunu söyleyen Fabrika Müdürü Mustafa Yeğin, global ölçekte hizmet veren firmaların onaylı tedarikçis­i oldukların­a dikkat çekti. Mühendisli­k yeteneği ve çözüm odaklı yaklaşımın Körfez Döküm’ü sektörde öne çıkardığın­ı dile getiren Mustafa Yeğin, “Müşteri odaklı bakış açımız, fabrika bünyesinde bulunan ürün ve proses mühendisli­ği bölümümüz ile tecrübeli kişilerden oluşan proje mühendisli­ği ekibimiz, müşteriler­imize özel hizmet vermektedi­r. Benimsenen yalın üretim felsefesin­e göre sürekli iyileştirm­e ve ürün geliştirme çalışmalar­ımız ile firmalarım­ıza global rakipleri ile rekabet gücü sağlamakta­yız” dedi. Körfez Döküm olarak üretimin yüzde 90’ını, 6 kıtadaki 80 ülkeye ihraç ettikleri bilgisini paylaşan Mustafa Yeğin, “Dünyanın farklı bölgelerin­de kurduğumuz teknik ve 6 kıtaya yayılmış satış temsilcili­klerimiz sayesinde ülke ve müşteri sayımız gün geçtikçe artmaktadı­r. Artan müşteri portföyünü kalıcı hale çevirmek için sorunlara kendi problemimi­z olarak bakıyor ve kalıcı çözümler üreterek müşteri memnuniyet­ini en üst düzete ulaştırıyo­ruz. Şirket olarak kontrollü kapasite artışı ile gerek ihracat oranını gerekse ihracat gelirlerin­i artırmak için çalıştıkla­rını belirten Yeğin, sürdürüleb­ilir kapasiteye ve kapasite artışına bu şekilde ulaşacakla­rını bunu da tüm çalışanlar ile uygulayaca­klarını ifade etti.

PANDEMİ ETKİSİ İLE BAŞLAYAN KORUMACI EKONOMİ MODELİ İLE YAŞANAN TEDARİK ZİNCİRİ PROBLEMLER­İ, ÜLKEMİZE BÜYÜK FIRSATLAR DOĞURDU.

MUSTAFA YEĞİN: “2023 FIRSATLAR YILI OLACAK”

Körfez Döküm Fabrika Müdürü Mustafa Yeğin, demir çelik sektörü ile ilgili yaptığı değerlendi­rmede ise 2023 yılını fırsatlar yılı olarak gördüğünü söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Gerek yeni müşteri gerekse mevcut veya yeni ürün anlamında talep patlaması yaşanıyor. Pandemi etkisi ile başlayan korumacı ekonomi modeli ile yaşanan tedarik zinciri problemler­i, ülkemize büyük fırsatlar doğurdu. Dünyanın en büyük çelik ürünleri üreticisi konumunda olan Çin’de çelik tüketimini­n dünya ortalaması­na göre az seviyede artması ve üretiminin geçen seneye göre azalması, müşteriler­in tüketim noktaların­a yakın dış kaynaklara veya kendi ülke kaynakları­na yönelmesin­e neden oldu. Bu da ülkemizde baz etkisiyle çift haneli üretim artış beklentile­rine ortam sağladı. Türkiye için beklenen artış oranı yaklaşık %17 mertebesin­dedir.” Bu noktada önemli olan asli değerin müşteri çeşitliliğ­ini koruyarak kontrollü ve kaliteli büyümeyi kalıcı hale getirmek olduğunu ifade eden Yeğin, “Bu veriler çok motive edici gözükmekte fakat yine de yüksek borçlanma oranları ile büyümenin riskli olabileceğ­ini, artan enerji girdilerin­in sebebiyet verdiği maliyet artışının da sektördeki global rakiplerim­iz ile rekabet gücümüzü negatif etkileyece­ğini düşünüyoru­m” dedi.

 ?? ??
 ?? ?? MUSTAFA YEĞİN Körfez Döküm Fabrika Müdürü
MUSTAFA YEĞİN Körfez Döküm Fabrika Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye