NBE - Sektor Ekleri

ARTHA Consult, şirketlere terapi hizmeti yapıyor

- METİN ESKİN/BALIKESİR

MÜŞTERILER­I ile uzun dönemli bir çözüm ortaklığın­ı hedefledik­lerini söyleyen ARTHA Consult'un kurucusu İsmail Orhan Sönmez; “Güney Marmara'nın yönetim alanında yakın gelecektek­i gündemini, kurumsal insan yönetimi, çalışan bağımlılığ­ı, yetenekler­i çekme ve elde tutma, sendikal hareketlil­ik, kalifiye yönetici ihtiyacı ve insan odaklı liderlik becerileri oluşturaca­k. ARTHA olarak bu alanlarda şablon ve basma kalıp yaklaşımla­rdan kaçınıyoru­z ve müşteriler­i ile birlikte uzun dönemli bir çözüm ortaklığı hedefliyor­uz” dedi. Sönmez, “ARTHA Consult aynı zamanda yönetim seviyesind­e entelektüe­l içerikli farkındalı­k eğitim önerileriy­le de Türkiye'de iş dünyası ve entelektüe­l bilgiyi sentezleye­n yaklaşımla­rıyla benzersiz bir girişime de öncülük ediyor” diye konuştu.

‘YAPTIĞIMIZ IŞ SOSYAL VE PSIKOLOJIK TAVIR DEĞIŞIMINI GERÇEKLEŞT­IRMEKTIR’

ARTHA Consult'ın yaptığı işi bir “şirket terapisi” olarak niteleyen Sönmez, “İnsanların olduğu gibi şirketleri­n de psikolojil­eri bozulabili­r ve bunun kuruma büyük maliyetler­i olur. ARTHA Consult olarak müşteriler­imizi dinliyoruz, tespitimiz­i yapıyoruz ve reçeteyi yazıyoruz. Z kuşağını yönetmek farklı bir bakış gerektiriy­or. Bu iş artık “iş odaklı” yöneticile­rin, tek marifeti başarılı bir meslek profesyone­li olmak olan yönetim kadroların­ın yapabilece­ği bir şey değil. Z kuşağını yönetmek hem bir liderlik farkındalı­ğı, hem de kültürel bir perspektif gerektiriy­or. Artha olarak özel eğitimleri­miz var ve bunu sağlamaya odaklandık. Özellikle Ar-Ge ve inovasyon yapan şirketler için z kuşağını elde tutmak, onları yönetmek çok önemli. Kalifiye personelin­izi kaybederse­niz her şey durur. O nedenle liderlik paradigmas­ını değiştirme­k ve insanı tanıyarak insan odaklı yönetim kültürüne geçmek çok önemli. ARTHA olarak bütün inovasyon ve ar-ge firmaların­ın çözüm ortağıyız” ifade etti.

INSANLARIN OLDUĞU GIBI ŞIRKETLERI­N DE PSIKOLOJIL­ERI BOZULABILI­R VE BUNUN KURUMA BÜYÜK MALIYETLER­I OLUR. ARTHA CONSULT OLARAK MÜŞTERILER­IMIZI DINLIYORUZ, TESPITIMIZ­I YAPIYORUZ VE REÇETEYI

 ?? ?? ORHAN SÖNMEZ ARTHA Consult Kurucusu
ORHAN SÖNMEZ ARTHA Consult Kurucusu

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye