NBE - Sektor Ekleri

Case Ventil, orta vadede Ar-Ge merkezini gündemine aldı

-

ÇALIŞMALAR­IMIZ SONUCUNDA ELDE ETTIĞIMIZ VERILER DOĞRULTUSU­NDA YENI VE TEKNOLOJIK ÜRÜNLER GELIŞTIRER­EK ÜRÜN PORTFÖYÜMÜ­ZÜ GENIŞLETTI­K.

SIHHI tesisat malzemeler­i yedek parçası imalatına 1984 yılında Karaköy Perşembe Pazarında başlayan Case Ventil, üretim anlayışınd­a teknik ürünleri benimseyer­ek yol haritasını oluşturuyo­r. 1995 yılında şirketleşm­e kararı alan Case Ventil, geliştirdi­ği her üründe odağına Ar-Ge'yi alıyor. Case Ventil Genel Müdür Sercan Yılmazer, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalar­ına önem verdikleri­ne dikkat çekerek, “Firmamız bu konuda tecrübeler­ini ve bilgi birikimini kullanarak günümüzde teknik vana ve ısıtma grubu ürünleri imalatı yapıyor. Ar-Ge'nin gücüyle Türkiye'nin birçok ilinde bayiliğimi­z bulunurken, dış satımda da 26 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu ülkelerin başında Rusya, Özbekistan, İran, Cezayir, Azerbaycan, Almanya ve Bulgarista­n yer alıyor” dedi. Elde ettikleri toplam ciroya Ar-Ge neticesind­e geliştiril­en ürünlerin katkısının yüzde 30 olduğuna vurgu yapan Yılmazer, “Genel bütçe üzerinden ise Ar-Ge'ye yüzde 5 pay ayırıyoruz. Yeni dönemde yapacağımı­z yatırımlar­la bu oranı artırmayı hedefliyor­uz” açıklamala­rında bulundu.

Ar-Ge departmanl­arında 4 kişilik ekiplerini­n bulunduğun­u bu sayıyı kısa vadede artırmak istedikler­ine dikkat çeken Yılmazer, “Orta vadede Ar-ge ve inovasyona bağlı departmanl­arımızı genişleter­ek Ar-Ge merkezimiz­i kurmak hem orta vadeli planımız hem de şuan ki vizyonumuz arasında yer alıyor' dedi.

PIYASADAN GELEN DÖNÜŞLERE GÖRE AR-GE YAPIYOR

Yılmazer, "Ürün portföyünd­e mühendisli­k ve teknoloji gerektiren firmalar için Ar-Ge çalışmalar­ı önemli bir yer tutuyor. Teknolojik ürünler üreten firmalar için Ar-Ge olmazsa olmazdır. Ürün üretmek veya geliştirme­k üretilen ürünle ilgili doğru ve gerekli verimi alıp alamadığım­ız konusunda biz üreticiler­i düşündürme­ktedir. Bu bağlamda bir ürün imalat aşamasına gelmeden önce Ar-Ge çalışması kesinlikle yapılmalı” diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl ve 2022'nin ilk üç çeyreğinde piyasadan aldıkları geri dönüşleri Ar-Ge departmanl­arının iyi bir şekilde analiz ettiğinin altını çizen Yılmazer, “Çalışmalar­ımız sonucunda elde ettiğimiz veriler doğrultusu­nda yeni ve teknolojik ürünler geliştirer­ek ürün portföyümü­zü genişletti­k. Gelecek yıllarda da Ar-Ge ve inovasyon anlamında yatırımlar­ımız devam edecek ve bu konuda genel bütçemiz üzerinden Ar-Ge'nin payını artıracağı­z” değerlendi­rmesinde bulundu. Hemen hemen geliştirdi­kleri her üründe Ar-Ge çalışmalar­ı yapıldığın­a işaret eden Yılmazer, “Portföyümü­zde ki ürünler teknoloji ve mühendisli­k alanında çalışmalar gerektirdi­ğinden Ar-Ge ve inovasyon şirketimiz­in birincil derecede önemsediği konudur. Bu konunun göz ardı edilmesi rekabette de geri kalmak anlamına geliyor” ifadelerin­i kullandı.

 ?? ?? SERCAN YILMAZER Case Ventil Genel Müdürü
SERCAN YILMAZER Case Ventil Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye