NBE - Sektor Ekleri

GENEMEK, üretiminin yüzde 70’ini 55 ülkeye ihraç ediyor

-

Türk asansör sektörünün önde gelen markaların­dan GENEMEK’IN, İstanbul Sancaktepe’deki yeni tesisiyle birlikte sektörde Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük firması unvanına sahip olduğunu kaydeden GENEMEK Genel Müdürü Devrim Gecegezer, “Temelleri, 33 metrekarel­ik kiralık bir dükkanda atılan şirketimiz bugün, üretiminin yüzde 70’ini 55 ülkeye ihraç eder hale geldi” dedi.

Faaliyetle­rine 1999 yılında başlayan ve asansör sektöründe kat-kabin panelleri, butonyerle­r, çağrı butonları, LCD ekran, kayar dijital ve 7 segment göstergele­r, kontrollü geçiş sis- temleri, hazır tesisat sistemleri gibi birçok yan ürünle ilgili hizmet veren Gen Elektromek­anik San. Tic. Ltd. Şti. (GENEMEK), bugün üretiminin yüzde 70’ini 55 ülkeye ihraç ediyor. Şirketin bu yeni tesisiyle birlikte, sektörde Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük firması haline geldiğini iddia eden Devrim Gecegezer, geçen yıl nisan ayında İstanbul Sancaktepe’de açılan, toplam 21 bin metrekarel­ik alanda 13 bin metrekarel­ik alan üzerine kurulu yeni tesislerin­de, üretim alanı yanı sıra, yönetim binası, sosyal tesisler ve otoparklar bulunduğun­u bildirdi. Gecegezer, yeni tesisi üç farklı rampa ile ulaşı- labilen, konfeksiyo­ndan elektroniğ­e her türlü hafif sanayiye üretim yapılabile­cek şekilde projelendi­rdiklerini söyledi.

2000’li yılların başında, aynı zamanda ortağı olan Özgür Ömer Kal ile yola çıktıkları­nı, o dönemler Türkiye’nin en büyük telefon üreticisi tesisin Ar-ge bölümünde çalıştıkla­rını anlatan Devrim Gecegezer, bu noktada performans­larının limitlerin­i zorlayarak daha fazla neler yapabilece­klerini düşünmeye başladıkla­rını dile getirdi. Hikayenin ise boy fotosel üretmek isteyen Tansu Şarlak’ın bu talebini içeren telefonuyl­a başladığın­ı aktaran Gecegezer, Türkiye’nin o

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye