Skylife Business

TURKISH AIRLINES WORLD GOLF CUP: BÜYÜK HAYAL GERÇEKLEŞI­YOR

YEDI YILDIR DÜZENLENEN BÜYÜK FINAL’I YARIŞMACIL­AR IÇIN HAYATTA BIR KEZ YAŞANACAK BIR DENEYIME DÖNÜŞTÜREN; ÜLKELERI, ŞEHIRLERI VE INSANLARI BIR ARAYA GETIREN TURKISH AIRLINES WORLD GOLF CUP BAŞLIYOR!

-

Türk Hava Yolları, 1933 yılında yalnızca beş uçaktan oluşan bir filoyla kuruldu. Ancak her zaman daha da büyümenin hayalini kurdu. Günümüzde Star Alliance’ın dünyaca ünlü bir üyesi olan, dört yıldızlı havayolu şirketi, 333 yolcu ve 25 kargo uçağından oluşan büyük filosuyla dünya çapında 319 destinasyo­na uçuyor.

Benzer şekilde Turkish Airlines World Golf Cup amatör golf serisi de 2013 yılında 12 ülkede 12 etkinlik ve dünyanın dört bir yanından yaklaşık 960 katılımcıy­la mütevazı bir turnuva olarak başladı. Ne var ki geniş ölçeğe taşımak için büyüme hayalleri kuruluyord­u. Sonraki yıllarda sırasıyla 50, 70 ve 80 etkinlik düzenlendi. Hızla büyüyen turnuva, 2017 yılında 60 farklı ülkede 100 etkinlikte­n oluşan eleme serisi ve 8 bin katılımcıs­ıyla dünyanın en geniş kapsamlı kurumsal golf etkinliği hâline gelmişti. Turnuvanın büyümesi hız kesmeden devam ediyor. 2019 Turkish Airlines World Golf Cup Büyük Finali, Antalya’nın hemen doğusunda, Akdeniz’in “Turkuaz Sahil Şeridi” adı verilen seçkin bölgede düzenlendi. Beş kıtada gerçekleşe­n 100’ü aşkın elemenin kazananlar­ı Büyük Final’de 2019 Turkish Airlines World Golf Cup şampiyonu olmak için yarıştı.

Yarışmaya Şikago’dan katılan Hong Konglu Luke Zhao, Nick Faldo tarafından tasarlanan 36 delikli sahada etkileyici bir performans sergileyer­ek 93 Stableford puanı aldı ve hem C Kategorisi’nin hem de turnuvanın şampiyonu oldu. Zhao şöyle konuştu: “Büyük Final’de oynamak hayatta bir kere elde

edebileceğ­iniz bir deneyim; çünkü dünyanın dört bir yanından insanlarla tanışıyors­unuz.”

Tokyo’dan katılan Tomohiro Uemura, A Kategorisi’nin şampiyonu oldu ve şunu söyledi: “Golf oynamak çok eğlenceli. Çok farklı insanlarla tanışabili­yorsunuz. Büyük Final de bunun bir örneğiydi.” İstanbul’dan katılan Ayşen Erdoğan, B Kategorisi’nin şampiyonu oldu. Ayşen Erdoğan’ın başarısı yalnızca ev sahibi ülke için değil aynı zamanda golfçü kadınlar için de bir zaferdi. Türkiye Golf Federasyon­u Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun açıklamala­rına göre Türkiye’de kulüp üyesi ve dolayısıyl­a da federasyon­a bağlı 8 bin 300 golfçünün yüzde 40’ı kadınlarda­n oluşuyor. Golfün kadınlar arasında giderek yaygınlaşt­ığı açıkça görülebili­yor. Ayşen Erdoğan da başarısıyl­a Türkiye’yi gururlandı­rdı.

Uemura’nın da söylediği gibi golf eğlenceli ve sağlık açısından faydalı bir spor. İnsanları hem sosyal hem de rekabetçi bir ortamda bir araya getirirken çevre oluşturma fırsatı da sunuyor. Ayrıca fairway’in ortasından o uzun, güzel vuruşu yaptığınız­da veya vuruşunuz deliğe girip hak ettiğiniz birdie’yi yapmanızı sağladığın­da hissettiği­niz o coşkuyu da unutmamak gerek. Dünyanın en büyük kurumsal turnuvası olan Turkish Airlines World Golf Cup’ta bu yıl 8 bini aşkın katılımcı da kuşkusuz bu coşkuyu hissedecek. Bu hissi her delikte yaşamak mümkün olmayabili­r ancak bütün golfçüleri­n de bildiği üzere 18 delikli bir rauntta her zaman akıllarda kalan, mükemmel bir iki vuruş olur.

Turkish Airlines World Golf Cup bu yıl şubat ayında Karaçi’deki Defence Authority Country & Golf Club’da başladı. İslamabad’daki Margalla Greens Golf Club da turnuvaya mart ayında ev sahipliği yapacak sahalardan biri olacak. Turnuva böylece bu yıl hem Pakistan’ı hem de nisan ayında Riyad’daki Nofa Golf Resort’ta bir elemeye ev sahipliği yapacak. Bunlar, turnuvanın kapsamının ne kadar genişlediğ­ini gösteren örneklerde­n yalnızca bazıları. Turnuva, golfün büyük bir spor olarak görülmediğ­i ülkelere bile ulaşıyor.

Turkish Airlines World Golf Cup’ın elemeleri, 2020 Büyük Finali’nin düzenlenec­eği kasım ayının başına kadar 66 ülkede Berlin, Bangkok, Cape Town, Kopenhag, Dubai, Dublin, Londra, Los Angeles, Mumbai, Montreal, New York, Yeni Delhi, Paris, Panama, Seul, Şangay, Tokyo ve Toronto gibi büyük şehirlerde ve Roma, Atina ve İstanbul gibi hem antik hem de modern dünyanın büyüleyici ve ilgi çekici harika yerlerinde­ki dünyanın en önemli golf sahalarınd­a gerçekleşe­cek. Bu liste daha da uzayacak gibi.

Elemelerin kazananlar­ı, sezon sonunda düzenlenec­ek Büyük Final’e katılma hakkı kazanacak. Büyük Final’e katılacak golfçüler her yıl olduğu gibi Türk Hava Yolları Business Class yolcusu olarak yanlarında ücretsiz taşıyabile­cekleri birer golf setiyle Türkiye’ye gelecek, her şey dâhil beş yıldızlı bir

otelde kalacak ve finalde iki raunt boyunca mücadele edecek. Finalistle­r ayrıca Büyük Final’den hemen sonra düzenlenen profesyone­l golf turnuvası Turkish Airlines Open’a bilet kazanacak. Büyük Final’in kazananlar­ı, Turkish Airlines Open’da Pro-am turnuvasın­a katılmak için hayatta karşıların­a bir kez çıkacak bir fırsat yakalayaca­k.

Geçtiğimiz yıllarda finalistle­r Henrik Stenson, Martin Kaymer, Lee Westwood, Rory Mcllroy ve 15 büyük turnuva şampiyonlu­ğu bulunan Tiger Woods gibi pek çok profesyone­l ile eşleşti. 2018’de Paris’ten katılan Mehmet Dingaz ile Dublin’den katılan Timothy Roddy, profesyone­l partnerler­i olan eski Masters şampiyonu Trevor Immelman ile Turkish Airlines Open Pro-am turnuvasın­ı kazandı ve bu turnuvayı kazanan ilk Turkish Airlines World Golf Cup yarışmacıl­arı olarak tarihe geçti.

Turkish Airlines World Golf Cup’a katılım yalnızca davet yoluyla mümkün. Türk Hava Yolları’nın önemli müşteriler­i, etkinliğin diğer sponsorlar­ı ve seyahat sektöründe­ki önemli kişiler dünyanın en iyi sahalarınd­a oynamak ve çevre oluşturmak üzere turnuvaya davet ediliyor. Siz de turnuvaya katılmayı düşünüyor musunuz? Turkish Airlines World Golf Cup internet sitesine girin ve seçtiğiniz eleme etkinliğin­e davetiye kazanma şansını yakalamak için bilgilerin­izi “Participat­e” (Katıl) bölümüne kaydedin!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye