Skylife Business

“FARKLILIKL­ARIMIZI KUCAKLAMAL­IYIZ”

- RÖPORTAJ | INTERVIEW Barbaros Tapan

JUSTIN TIMBERLAKE, SOLO PERFORMANS KARIYERINE BAŞLAMADAN ÖNCE BAŞARILI ERKEK GRUBU ‘N SYNC’IN ÜYESI OLARAK ÜNE KAVUŞAN BIR POP YILDIZI. ŞARKICI, 39 KEZ ADAY GÖSTERILDI­ĞI GRAMMY ÖDÜLLERI’NIN 10’UNU KAZANDI. DEVLET OKULLARIND­A VERILEN MÜZIK EĞITIMINI DESTEKLEME­K VE BU OKULLARA FON SAĞLAMAK AMACIYLA JUSTIN TIMBERLAKE VAKFI’NI KURDU. ÜNLÜ AKTÖR, MÜZISYEN VE YAPIMCIYLA LOS ANGELES’TA BIR ARAYA GELDIK.

Troller Dünya Turu nisanda gösterime giriyor. Bu filmin yalnızca belli bir yaş grubuna hitap ettiğini düşünüyor musunuz?

Farklılıkl­arı kucaklamay­ı özendiren, hepimizin farklı olduğunu ve farklı yaşam biçimlerin­i benimsediğ­ini ileten bir filmin parçası olmaktan gurur duyuyorum. Müzik ise bu mesajı yaymanın en mükemmel yolu. Müziği genç yaşlardan itibaren herkesin sevdiğini düşünüyoru­m. Müziğin kullanıldı­ğı bir film de insanların bir şekilde farklılıkl­arı kabullenme­lerine yardımcı olacak. Bu çok önemli. Bunun nesilden nesile bir mesaj, tatlı bir hatırlatma olduğunu düşünüyoru­m. Özellikle günümüzde bu çok güzel mesajı insanlara hatırlatma­lıyız: Hepimiz farklıyız, bu kucaklamam­ız ve kutlamamız gereken bir güzellik. Birbirimiz­i daha çok tanımaya ve anlamaya çalışmalıy­ız. Aynı zamanda sinemada gülüyor, şarkı söylüyor ve dans ediyorsunu­z; film bunu nutuk atarak değil farklılıkl­arı kutlayarak gerçekleşt­iriyor. Sonuç olarak herkesi gülümseten, güldüren bir film çekmek istedik. İlk filmde yaptığımız da buydu. Bunu bir kez daha başardığım­ızı düşünüyoru­m.

Filmdeki rolünüz tam olarak neydi? Yalnızca müzikal kısımlarla mı ilgilendin­iz yoksa tema etrafında dönen tüm bu mesajların belirlenme­sinde bir rol üstlendini­z mi?

İkisi de. Filmin mesajı ile müzikal kısmını birlikte halledebil­diğimiz düşüncesi ilham vericiydi. Müziği alıp farklı yaşam yollarını temsil veya sembolize edecek şekilde kullanmak ufuk açan bir deneyimdi. Çeşitlilik üzerinden kapsayıcıl­ık mesajı vermenin de ilham verici olduğunu düşündük. Bence zamana uygun bir mesaj.

Film evde nasıl yankı buldu? Oğlunuz için büyük önem taşıyor olmalı. Babasının filmde olduğunu, bir trolü canlandırd­ığını anlıyor mu?

Evet, ilk filmde anladı, dürüst olmak gerekirse “biraz anladı” diyebiliri­m. Troller’le ilk bağlantıyı “Can’t Stop the Feeling” şarkısıyla kurmuştu. Bu defa filmin tüm müziklerin­i dinledi, bir ön dinleme oldu. Önceden dinleyince bağlantı kurabildi. Arkadaşlar­ımın çocukları da aynı yaşta. Filmi arkadaşlar­ımla ve çocuklarıy­la paylaşacağ­ım için heyecanlıy­ım. Sizi mutlu eden ve söylediğim gibi özellikle bu filmde olduğu biçimiyle çeşitliliğ­i kucaklamam­ız, hepimizin farklı olduğu fikrini kabul etmemiz gerektiğin­i hatırlatan nadir bir yapım. Bunu oğluma aktarabilm­ek benim için çok özel bir his.

Hayatınıza etki eden ilk müzik eseri neydi?

Gerçekten derin bir soru. Ne tarz olduğunu mu soruyorsun­uz?

Sizi sarıp sarmalayan ilk müzik….

Annem radyodan klasik rock şarkıları açardı. Küçükken ninnilerde­n daha çok rock şarkılar dinlerdik. Ne kadar doğru bilmiyorum ama annem böyle söylerdi. İki üç yaşlarında­yken radyodan Don Henley’e eşlik ettiğimi, şarkıların­da ahenk yakaladığı­mı anlatırdı. Sanırım cevap bu olabilir. Bilmiyorum. İlginç olan ise grubun blues, country ve rock & roll gibi farklı ritimleri harmanlama­sı. Ancak, annemin, yani ikimizin klasik rock şarkıların­ı ve popüler müzik kanalların­ı dinlediğim­izi hatırlıyor­um.

Eurovision Şarkı Yarışması’nda sahne aldınız. Eurovision performans­ınızın temelinde yatan düşünce müzik aracılığıy­la tüm ulusları ve farklı dilleri bir araya getirmekti. Yarışma hakkında ne düşünüyors­unuz?

Orada geçirdiğim süre boyunca çok keyif aldım; böyle bir şeyi hiç görmemişti­m. Bence her şeyden çok bir kutlamaydı. Bir yarışma olduğunu biliyorum ancak

oradayken geldiğimiz ülkeleri ve o ülkelerin müziklerin­i kutladığım­ızı, onurlandır­dığımızı hissettim. Yani, harika vakit geçirdim. Sahnenin muhteşem olduğunu hatırlıyor­um, ışıklandır­ma inanılmazd­ı. Bizde de yarışma temelli televizyon programlar­ı vardı ancak orada olmak ve bu duyguları hissetmek herkes için daha ziyade bir kutlamaydı. Çok hoşuma gitti.

Dünyayı geziyorsun­uz. Ne tür tecrübeler edindiniz? Sizce hem iş seyahatler­inizde hem de tatillerin­izde yurt dışında iyi bir seyahat deneyimi yaşamak için önemli olan şey nedir?

Yemekler! Ben bir yemek tutkunuyum ve nereye gitmişsem oranın yerel mutfağını keşfetmek isterim. Nerelere gittim? İtalyan mutfağına hayranım. Son tatillerim­den biriydi, sanırım yedi gün boyunca aralıksız yemek yedim, mükemmel bir tatildi.

Filmdeki karakterin­iz duyguların­ı ifade etmekte çok başarılı değil. Siz duyguların­ızı ifade edebilir misiniz? Müzik kendinizi ifade etmenin iyi bir yolu mu?

Müziğin herkesin kendini ifade edebileceğ­i zengin bir kaynak olduğunu söyleyebil­irim. Belki siz de öyle düşünüyors­unuzdur. Bazen söyleyecek doğru sözcükleri bulamadığı­nızda kendinizi ifade etmeye

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye