Skylife

Türk Hava Yolları’nın Kasım Ayı Doluluk Oranı Yüzde 84,8 Olarak Gerçekleşt­i

Küresel havayolunu­n yolcu trafiği ve kargo hacim rakamları, kasım ayını da yükselen bir grafikle kapattı.

-

Türk Hava Yolları kasım ayına a!t yolcu ve kargo traf!k sonuçların­ı açıkladı. Bayrak taşıyıcı, bu ayda yüzde 84,8’l!k doluluk oranına ulaştı. Başarılı traf!k sonuçların­dan duyduğu memnun!yet! !fade eden Türk Hava Yolları Yönet!m Kurulu ve İcra Kom!tes! Başkanı M. İlker Aycı, “Geçt!ğ!m!z altı aylık süreçte, her geçen ay daha da artış gösteren rakamlarım­ız kasım ayında bel!rg!n b!r yüksel!ş serg!led!. Önümüzdek! süreçte de artış eğ!l!m!n! sürdürecek rakamlarım­ız !le değerl! yolcularım­ızı Türk Hava Yolları ayrıcalığı­yla ağırlamanı­n mutluluğun­u yaşıyor olacağız.” ded!.

Kasım 2019 Traf!k Sonuçları Değerlend!rmes!ne Göre;

Kasım ayında taşınan yolcu sayısı %3,7 artarak 5,7 m!lyon oldu.

Geçen yılın aynı dönem!nde %81 c!varında olan dış hat doluluk oranı, bu yıl yaklaşık %82 olarak; %84 olan !ç hat uçuşları doluluk oranı !se bu yıl %85’!n üstünde gerçekleşt!.

Dıştan dışa transfer yolcu sayısında %6,3’lük, dıştan dışa transfer yolcular har!ç dış hat yolcu sayısında !se %11,5’l!k b!r artış gerçekleşt!. Toplam dış hat yolcu sayısı geçen senen!n kasım ayına göre %8,5 arttı.

Kasım ayında Uzak Doğu, Avrupa, Afr!ka ve Kuzey Amer!ka yolcu sayıları sırasıyla %11,5, %8,9, %8,2 ve %6,8 oranında yükseld!.

Kargo ve posta hacm! geçen yılın aynı dönem!ne göre %9,5 sev!yes!nde artış gösterd!. Kargodak! bu büyümeye %14,8 !le Uzak Doğu, %10,1 !le Avrupa ve %4,7 !le Kuzey Amer!ka katkı sağladı.

Ocak-Kasım 2019 Traf!k Sonuçları Değerlend!rmes!ne Göre;

Ocak-Kasım 2019 dönem!nde yolcu sayısı yaklaşık 68,8 m!lyon olarak kayded!ld!.

Bu dönem !çer!s!nde toplam yolcu doluluk oranı %81,7 olarak gerçekleşt!. Yurt dışı yolcu doluluğu %81 sev!yes!ne, yurt !ç! yolcu doluluğu !se %86,3’e ulaştı.

Dıştan dışa transfer yolcu sayısında %4,6’lık b!r artış yaşanırken, dıştan dışa transfer yolcular har!ç dış hat yolcu sayısında %2,2 artışla 18 m!lyon yolcuya ulaşıldı.

Ocak-Kasım 2019 dönem!nde toplam taşınan kargo ve posta geçen senen!n aynı dönem!ne göre %9,5 artarak 1,4 m!lyon tona ulaştı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye