Skylife

Türk Hava Yolları Rovaniemi’ye Sefer Başlattı

Dünyanın en fazla ülkesine uçan küresel havayolu, kuzey ışıklarını­n izlendiği en önemli noktalarda­n biri olan Rovaniemi’yi uçuş ağına ekledi.

-

F!nland!ya’da Hels!nk! şehr!ne sefer düzenleyen Türk Hava Yolları’nın ülkedek! !k!nc! uçuş noktası Rovan!em! oldu. F!nland!ya’nın kuzey kes!m!nde yer alan Rovan!em!’ye aralık ayında düzenlenme­ye başlanan seferler haftada üç kez karşılıklı olarak !cra ed!lecek.

Kuzey Kutup Da!res! üzer!nde bulunan Rovan!em!, kuzey ışıklarını­n en !y! !zlend!ğ! noktalarda­n b!r! olarak kabul ed!l!yor. Laponya’nın başkent! unvanını da el!nde bulunduran ve 60 b!n!n üzer!nde b!r nüfusu barındıran şeh!r küçük olsa da hem kuzey ışıkları hem de kış akt!v!teler! neden!yle en popüler kış tur!zm! dest!nasyonları arasında !lk sıralarda yer alıyor. Kayak, kar motoru gez!ler!, gey!kler!n ya da husky c!ns! köpekler!n çekt!ğ! kızaklarla veya buz kıran gem!lerle turlar, kutup ayısı, t!lk! g!b! arkt!k bölge hayvanları­nın görüleb!leceğ! Ranua Vahş! Yaşam Parkı, Arkt!kum Kutup Müzes!, Noel Baba’ya adanan Santa Claus köyü, Moom!n kar kales! g!b! kutup bölges!ne has güzell!klere sah!p şeh!r dünyanın dört b!r yanından gelen m!saf!rlere doğa dostu cam !glo tasarımlı ve buzdan oteller!yle konaklamad­a da farklı b!r alternat!f sunuyor.

Türk Hava Yolları Yönet!m Kurulu Üyes! Orhan B!rdal, hat açılışı tören!ndek! konuşmasın­da “Avrupa B!rl!ğ! üye ülke taşıyıcıla­rı dışında Rovan!em!’ye tar!fel! sefer düzenleyen !lk havayolu ve ayrıca y!ne bu güzergâhta bus!ness sınıf ürün sunacak tek havayolu ş!rket! olarak, 126 ülkede 317 şehre sağladığım­ız kapsamlı bağlantı olanağı !le m!saf!rler!m!z! bu özel şehr! deney!mlemeye davet ed!yoruz.” ded!.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye