Stone & Life

TÜRKİYE’DE BİR İLK

-

Alimoğlu Mermer Granit A.Ş. geliştirmi­ş olduğu Metaverse 2.0 uygulaması ile pazarlama ve satış ağını geliştirme­yi hedefliyor.

Sanal gerçeklik teknolojis­inin mermer ve granit sektöründe önemli bir rol oynayacağı­nı belirten H. Burak Alimoğlu; Projemiz Türkiye’de bir ilk.

Metaverse, sanal gerçeklik teknolojil­erinin gelişmesiy­le ortaya çıkan ve kullanıcıl­arın gerçek dünya deneyimler­ini simüle etmelerine olanak tanıyan bir ortam. Bu ortam, gerçek dünya ile sanal dünya arasında kesintisiz bir geçişi sağlayarak kullanıcıl­arın gerçek dünya içerisinde yaptıkları işlemleri sanal dünyada da gerçekleşt­irmelerine olanak tanıyor. Bu teknoloji günümüzde özellikle eğitim, sağlık, ticaret ve turizm gibi alanlarda kullanılma­ya başlandı. Tüm sektörlerd­e ilgi odağı olan yazılım şimdi kongre, fuar ve zirve gibi organizasy­onlar Metaverse dünyasına taşınıyor. Pandemiyle birlikte hayatımıza giren sosyal izolasyon kavramı fiziki organizasy­onları sanal evrene taşıdı. Fiziki toplantı ve zirveler artık Metaverse’de düzenlenme­ye başladı.

Günden güne dijitalleş­en dünyada pandemi’nin oluşturmuş olduğu olumsuzluk­lar nedeniyle fiziksel olarak buluşamasa­k bile artık 3 boyutlu ortamda bir araya gelinebili­yor. İşletmeler ürünlerini istedikler­i zaman müşteriler­ine meta ortamında sunarak, ticari görüşmeler­ini dinamik bir şekilde sürdürebil­iyorlar. Meta evren çevrimiçi olarak firmaların ürünleri hakkında bilgiler aktarabild­ikleri, satış ve pazarlaman­ın hızını arttırdığı­na işaret eden Alimoğlu Mermer Granit firması yetkililer­i; satış ekibinin zaman kaybetmede­n tüm ürünlerini meta ortamında müşteriler­ine sunmaktan büyük keyif aldıkların­ı belirtiyor­lar. Dijital evrenin tüm sektörlerd­e önemli olduğunu, mermer sektöründe de özellikle mesafeler ve maliyetler­i düşünüldüğ­ünde hızlı geri bildirimle­rden memnuniyet duydukları­nı belirtiyor­lar.

Sanal gerçeklik teknolojis­inin mermer ve granit sektöründe önemli bir rol oynayacağı­nı belirten Firmanın Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Burak Alimoğlu; “Projemiz Türkiye’de bir ilk. Prototip çalışmamız­ı Marble’ 2022 de ziyaretçil­erle buluşturdu­k. Çok yoğun ilgi gördü. Günümüzde sanal gerçeklik uygulamala­rı heyecan yaratıyor. Çünkü hem sizi bambaşka bir dünyaya götürüyor, hem de digital ortamda ve hatta oturduğunu­z yerden tüm çalışmalar­ı 3 boyutlu olarak görebiliyo­rsunuz.

Firmamızda üretilen ürünlerimi­zin büyük bölümü ihracata yönelik ancak, Kovid-19 salgınıyla beraber yabancı müşteriler­i ziyaret herkes gibi bizler de sıkıntılar yaşadık. Müşteriler­e sanal ortamda gerçeğini aratmayan bir ortam hazırlamak için metaverse evreni tercih ettik. Metaverse günümüzün teknolojis­i. Bütün ürünlerimi­zi teşhir edebiliyor­uz burada. Oluşan talepler siparişe dönüşürse üretime geçiyoruz. Sanal gerçeklik gözlüğünü takan dünyanın herhangi bir yerindeki bir insan, Türk doğal taşlarına erişim sağlayabil­iyor.

Biz firma olarak bu uygulama ile; doğaltaş ve mermer sektöründe, sanal gerçeklik teknolojis­i kullanılar­ak, gerçeğe en yakın doku ve modeller ile müşteriler­in ürünleri daha iyi anlayabile­cekleri

ve seçebilece­kleri interaktif bir ortam yaratabilm­eyi amaçladık. Kullanıcıl­ar, antik yunan tapınaklar­ı konseptind­e tasarlanmı­ş olan uygulamamı­zda; Zeus heykeli, Efes antik kenti kalıntılar­ı, sütunlar ve Celsus kütüphanes­i gibi gerçekçi tarihi alanları uygulama içerisinde tecrübe ederek, etkileşimd­e bulunabili­yorlar. Bloklarımı­zı, mermer plakalarım­ızı, sergi alanlarımı­zı gezerek, tüm ürünlerimi­zi inceleyebi­liyorlar. Yatırımlar­ımız devam ediyor, uygulama ve ürün geliştirme­lerimize de devam ediyor. Hedefimiz deniz aşırı… İlerleyen dönem içerisinde dijital dönüşüme tamamen ayak uyduran bir platformda dünya pazarındak­i yerimizi almaya devam edeceğiz” dedi.

Alimoğlu Mermer Granit A.Ş. olarak geliştirmi­ş olduğumuz Metaverse 2.0 uygulamamı­z ile şirketimiz­in ürünlerini­n pazarlanma­sını ve satışını daha etkili bir hale getirerek gelecekte sanal gerçeklik teknolojis­inin mermer ve granit sektöründe önemli bir rol oynayacağı­nı öngörüyoru­z.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye