Stone Times

Yeni heyecanlar!

New excitement­s!

- Ersin Bozkurt

Epeydir makale yazmıyordu­m! Zaten içimden de gelmiyordu yazmak. Yazsam da karşılığı yoktu… StoneTimes’ın ilk sayısı için makale yazmalıyım diye düşünürken hatıralar beni 1990’lı yıllara Türkmer taraf ından çıkartılan “Mermer” dergisine, sonrasında Doğal taş basınının duayen ismi babam Abdullah Bozkurt ile birlikte Taş Dünyası’nın kuruluş günlerine götürdü. Yeni yeni gelişme gösteren Doğal taş sektörü ile yaşadığımı­z o ilk günler bir f ilm şeridi gibi geçti gözlerimin önünden.

İlk sayımızdan itibaren büyük bir aşkla bugün benim olduğum yaşta, 61 yaşında bu işe soyunan babam ve ben, Türk doğal taş sektörünü ve taşlarımız­ı yurt dışında tanıtmak için canla başla çalıştık. Yeri geldiğinde dergilerim­izi havalimanl­arında gideceğimi­z fuara götürebilm­ek için sizlerin çok değerli yardımları­nı, destekleri­ni yüreğimizd­e hissederek el ele büyüttük dergiyi.

İlk sayımızda 1200 adet basmıştık dergiyi. Sonra artan sayıyı dikkate alarak zaman zaman 5000 adede kadar yükseldi baskı adedi. Giderek artan bu rakam 2006 yılında kendi matbaamızı kurmaya kadar götürdü bizi.

2007’nin Şubat ayında ilkeli gazetecili­k yapmayı öğrendiğim, İzmir Ekonomi basınının duayen ismi Abdullah Bozkurt’u, babamı kaybettik. Sonra 2008’de başlayan Mortgage Krizi ile birlikte büyük bir çöküş yaşadık. 2009’da derginin yayınını zorunlu olarak sonlandırd­ık. Yaşanabile­cek bütün olumsuzluk­ları yaşamış, tükenmiş ve bitmiştik…

O büyük çöküş benim yaklaşık olarak iki yılımı aldı.

Sonra bir vesile ile Taş Dünyası Dergisini STL Medya bünyesi içinde tekrar canlandırd­ık ve yaklaşık 8 yıl aktif olarak derginin yayın koordinatö­rlüğünü yaptım. Ancak pandemi ile başlayan sancılı süreç, Taş Dünyası ile olan organik bağımı sonlandırm­a kararı vermeme sebep oldu.

Geldiğimiz noktada ise yeni bir heyecan ve yeni bir kadro ile yepyeni bir derginin temellerin­i attık. Çağdaş, teknolojik yenilikler­i takip eden, ilkeli ve tarafsız yayın politikası­nı benimsemiş, önceliği her zaman sektöre hizmet etmek olan yeni soluk, yeni bir dergi STONETİMES…

MERHABA!

Ihave not written an article for a long time! I did not feel like writing anyway. Even if I wrote it, it did not make sense... As I was planning to write my f irst article for StoneTimes, my thoughts took me to the old days when the “Marble” Magazine was published by Türkmer at the end of 1990’s, and to days when the Turkish Stone World Magazine was establishe­d by my father Abdullah Bozkurt, the dearly departed doyen of natural stone publishing. Those were the days when Turkish Natural Stone sector s tarted to grow.

Since our first issue, my father and I, who establishe­d the magazine at the age of 61, at the age I am today, with great love, have worked hard to promote the Turkish natural stone sector and our stones in the internatio­nal arena. We have grown the magazine hand in hand, feeling your invaluable help and support in our hearts.

We had printed our first issue of the magazine

1200 copies. Then, taking into account the increasing demand, the number of prints increased to 5000 from time to time. This increasing number led us to found our own printing house in 2006. In February 2007, my father, Abdullah Bozkurt, the veteran of the Izmir Economy press, with whom I learned to do ethical journalism, passed away.

Then we experience­d a great collapse with the Mortgage Crisis that started in 2008. We had to stop the publicatio­n of our magazine in 2009. We had experience­d all the challenges that could be experience­d, we were exhausted and consumed…

Recovering from that big collapse took me about two years.

Then, on one occasion, we revived Turkish Stone World Magazine under STL Media. My role in this system was to be the Publishing Coordinato­r. I continued this duty actively for about 8 years. However, in the painful period that had started with the pandemic, I decided to end my connection with Turkish Stone World Magazine.

At this point, we laid the foundation­s of a brand new magazine with a new excitement and a new staff.

STONETIMES is a fresh, new magazine that follows modern, technologi­cal innovation­s, has adopted a principled and impartial publicatio­n policy, and whose priority is always to serve the sector.

HELLO!

 ?? ??

Newspapers in English

Newspapers from Türkiye